Eski Bakan Varank, ‘Rafadan Tayfa Kapadokya’ Filmini İzledi

Bursa’da Çocuklar, ‘Rafadan Tayfa Kapadokya’ Filmini Eski Bakan Varank ile İzledi

Bursa’da düzenlenen etkinlikte, çocuklar ve aileleriyle birlikte ‘Rafadan Tayfa Kapadokya’ animasyon filmini izleyen eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin dizi ve animasyon sektöründeki başarısına vurgu yaptı. Varank, Türkiye’nin bu sektörlerdeki önemli başarısını övdü ve “Dizilerimiz, en önemli ihracat kaynaklarımızdan biri haline geldi” dedi.

Yıldırım Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik kapsamında, Bursa’da ‘Rafadan Tayfa Kapadokya’ animasyon filminin ücretsiz gösterimi yapıldı. Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gösteriye, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve animasyon filminin yapımcı ve yönetmeni İsmail Fidan da katıldı. Etkinlik, çocuklar ve aileleri tarafından büyük ilgi gördü. Varank, “Bu etkinlikle ‘Rafadan Tayfa Kapadokya’yı çocuklarımıza karne hediyesi olarak sunuyoruz. Katılımın yoğun olması bizi mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin dizi ve animasyon sektöründeki gelişimine vurgu yapan Varank, “Dizilerimiz, ülkemizin en önemli ihracat kalemlerinden biridir. Animasyon alanında da genç yetenekler ve sektörde faaliyet gösteren şirketler sayesinde başarılı işlere imza atıyoruz. ‘Rafadan Tayfa’ markası toplumun geniş kesimleri tarafından tanınıyor” ifadelerini kullandı.

Varank, ‘Rafadan Tayfa Kapadokya’ filmine övgüler yağdırarak, “Bu başarının temel sebeplerinden biri, senaryoların kültürümüze uygun olmasıdır. İsmail Fidan’ın emeği önemlidir. Bu tür etkinliklerin, çocuklarımızın mutluluğu ve keyifli zaman geçirmesi için desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından izleyicilere kuruyemiş ikram eden Varank, çocuklarla birlikte filmi izledi.

Related Posts

OGM’den “yanmaz kıyafet” tepkisi

Orman Genel Müdürlüğü, “Bu yılın yanmaz kıyafetleri Seyitgazi’den sonra dağıtıldı.” iddialarını yalanladı.

Beştepe’de Cevdet Yılmaz ile Türk-İş Başkanı Atalay görüştü

Son dakika bilgisine göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay Beştepe’de görüştü.

Bakan Tunç: Yolsuzluğun partisi olmaz yargı gereğini yapar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla yürütülen soruşturmalarda partili ayrımı yapmadığına dikkat çekerek bugüne değin CHP’li ve AK Partili belediyeler başta olmak üzere pek çok belediyenin mercek altına alındığını belirtti.

Bayern Münih transferi resmen açıkladı: Luis Diaz’ın forma numarası belli oldu

Alman ekibi Bayern Münih, İngiliz takımı Liverpool’da forma giyen Kolombiyalı futbolcu Luis Diaz’ı transfer etti.

Kuzey Kore’de ‘Yeni Bahar’: İlk kez açıldılar

Baskıcı ve dışa kapalı yönetimiyle bilinen Kuzey Kore’de bir ilk yaşandı. Devlet televizyonunda yayınlanan ‘Yeni Bir Bahar’ adlı dizide; devletteki yolsuzluklar, liyakat yerine sadakat tercihi ve bürokrasiyle mücadelesinde yaşadığı başarısızlıklar anlatıldı.

Bilecikli Sporcular Türkiye Şampiyonasında Başarı Elde Etti

Konya’da düzenlenen Naili Moran Türkiye Şampiyonası’nda Bilecik’ten Ecem ve Nurevşan başarılı oldu.