Eski Bakan Varank, ‘Rafadan Tayfa Kapadokya’ Filmini İzledi

Bursa’da Çocuklar, ‘Rafadan Tayfa Kapadokya’ Filmini Eski Bakan Varank ile İzledi

Bursa’da düzenlenen etkinlikte, çocuklar ve aileleriyle birlikte ‘Rafadan Tayfa Kapadokya’ animasyon filmini izleyen eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin dizi ve animasyon sektöründeki başarısına vurgu yaptı. Varank, Türkiye’nin bu sektörlerdeki önemli başarısını övdü ve “Dizilerimiz, en önemli ihracat kaynaklarımızdan biri haline geldi” dedi.

Yıldırım Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik kapsamında, Bursa’da ‘Rafadan Tayfa Kapadokya’ animasyon filminin ücretsiz gösterimi yapıldı. Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gösteriye, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve animasyon filminin yapımcı ve yönetmeni İsmail Fidan da katıldı. Etkinlik, çocuklar ve aileleri tarafından büyük ilgi gördü. Varank, “Bu etkinlikle ‘Rafadan Tayfa Kapadokya’yı çocuklarımıza karne hediyesi olarak sunuyoruz. Katılımın yoğun olması bizi mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin dizi ve animasyon sektöründeki gelişimine vurgu yapan Varank, “Dizilerimiz, ülkemizin en önemli ihracat kalemlerinden biridir. Animasyon alanında da genç yetenekler ve sektörde faaliyet gösteren şirketler sayesinde başarılı işlere imza atıyoruz. ‘Rafadan Tayfa’ markası toplumun geniş kesimleri tarafından tanınıyor” ifadelerini kullandı.

Varank, ‘Rafadan Tayfa Kapadokya’ filmine övgüler yağdırarak, “Bu başarının temel sebeplerinden biri, senaryoların kültürümüze uygun olmasıdır. İsmail Fidan’ın emeği önemlidir. Bu tür etkinliklerin, çocuklarımızın mutluluğu ve keyifli zaman geçirmesi için desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından izleyicilere kuruyemiş ikram eden Varank, çocuklarla birlikte filmi izledi.

Related Posts

WSJ: ABD, Ukrayna’ya ek Patriot hava savunma sistemi göndermeyi değerlendiriyor

WSJ: ABD, Ukrayna’ya ek Patriot hava savunma sistemi göndermeyi değerlendiriyor

İyi Parti’den vatandaşlara “Terörsüz Türkiye” SMS’i: Kendilerini “yerli ve milli” olarak tanıtıp, “ihanet” pazarlayanlara itibar etmeyin

İyi Parti’den vatandaşlara “Terörsüz Türkiye” SMS’i: Kendilerini “yerli ve milli” olarak tanıtıp, “ihanet” pazarlayanlara itibar etmeyin

ABD Kuzey Koreli hacker Hyok’a siber saldırı yaptığı gerekçesiyle yaptırım kararı aldı

ABD, Kuzey Kore merkezli hacker grubu “Andariel” ile bağlantılı olduğunu belirttiği Song Kum Hyok’a, “kötü niyetli siber faaliyetlerde” bulunduğu gerekçesiyle yaptırım uyguladığını açıkladı.

TİP’ten CHP’ye dayanışma ziyareti

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil, son dönemde CHP’li belediyelere yönelik art arda düzenlenen operasyonların ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i TBMM’de ziyaret etti. Ziyarette, demokrasi ve halk iradesine sahip çıkma vurgusu öne çıktı.

Fransa’da yangın: Marsilya havalimanı kapatıldı

Fransa’nın güneyindeki Pennes-Mirabeau kentinde çıkan yangın nedeniyle Marsilya Provence Havalimanı geçici olarak kapatıldı.

Son dakika… Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere sağlık kontrolünden geçirildi

İBB’ye yönelik yürütülen ‘yolsuzluk’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin de aralarında bulunduğu 13 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildi