Yurt dışına çıkış harcında ‘pulsuz’ dönem başladı

GİB Tebliği ile Yurt Dışına Çıkış Harcı Ödemeleri Kolaylaştı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yayımlanan tebliğle birlikte, geçmişte yurt dışına çıkış için gereken ‘pul’ ile ödeme sistemi değişti.

Yurt dışına çıkış harcı ödemeleri artık GİB internet sitesi, Dijital Vergi Dairesi, GİB Mobil uygulamaları, anlaşmalı bankaların internet ve mobil bankacılık uygulamaları, ayrıca PTT’nin ve vergi dairelerinin vezneleri üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

Bu ödeme yöntemleri kullanılarak yapılan ödemeler, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne (EGM) elektronik ortamda otomatik olarak aktarılıyor.

Ödemelerin EGM’ye başarılı bir şekilde aktarılıp aktarılmadığı, Dijital Vergi Dairesi üzerinden kolayca kontrol edilebiliyor. “Yurt Dışına Çıkış Harcı Sorgulama” menüsü aracılığıyla ödemenin durumu sorgulanabiliyor.

Yurt dışına çıkış harcı, defterdarlık muhasebe müdürlükleri, mal müdürlükleri ve gümrük saymanlıklarının vezneleri üzerinden de makbuz karşılığında ödenebilmektedir. Ancak bu durumda, çıkış noktalarında yapılacak kontroller için ödeme makbuzunun yetkili emniyet personeline ibraz edilmesi gerekmektedir.

AA’nın haberine göre; daha önce 500 lira üzerinden gerçekleştirilen harç ödemeleri, pullu olanlar dahil olmak üzere, 10 Ocak 2025 tarihine kadar yurt dışı çıkışlarında geçerli olacaktır.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

125 yıllık dev kağıt fabrikası kapanıyor

Finlandiya merkezli kağıt devi Almanya’da dev fabrikasını kapatıyor. 125 yıldır üretim yapan fabrikada kapanmayla birlikte 235 kişi işsiz kalacak.

8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri: Bakan Işıkhan, sendika temsilcileriyle bir araya geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, yaklaşık 4 milyon memur ve 2 milyon emekli memuru doğrudan ilgilendiren 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı Yalçın ve ilgili sendika temsilcileri ile bir araya geldi. Işıkhan, müzakerelerde gündeme gelen başlıkları ve talepleri değerlendirdi.

Isparta’da Ahududu Hasadı Başladı

Aksu’da kadın ve genç çiftçiler, ahududu hasadıyla yeni gelir kaynakları oluşturuyor.

8 yıl sonra yasak sona erdi: Konutta yeni stüdyo daire dönemi

2017 yılında yapımı yasaklanan 1+0 daireler, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yeniden inşa edilebilecek. Yapılacak yeni stüdyo daireler, belirlenen yeni standartlar ve bazı teknik koşullara bağlı olacak.

Limonun tanesi 25 TL oldu! Üzerine sıkılan sodanın fiyatını geçti

Türkiye’nin sofralarının vazgeçilmezi limon, bu yıl hem üreticiyi hem de tüketiciyi zora soktu. Limon üretiminde yer yerinden oynadı ve fiyatlar ciddi oranda yükseldi. Limonun fiyatının, tatlandırması için kullanılan sodayı geçmesi duyanlarda …

Merkez Bankası yılın üçüncü enflasyon raporunu yayımladı: Tahminler yukarı revize edildi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 2025 yılı üçüncü enflasyon raporu toplantısı sona erdi. TCMB Başkanı Fatih Karahan yıl sonu enflasyon beklentilerini açıkladı.