Yurt dışı çıkış harcına zam yapıldı

Yurt Dışına Çıkış Harcı Zammı Resmi Gazete’de Yayımlandı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan “Yurt Dışına Çıkış Harcı Uygulama Genel Tebliği” ile yurt dışına çıkış harcına zam yapıldı. Yeniden değerleme oranında gerçekleştirilen zamla 500 lira olan harç bedeli, 2025 yılı itibariyle 710 liraya yükseldi.

2024 yılının sonuna kadar geçerli olan 500 lira harç tutarı üzerinden alınan yurt dışına çıkış harç pulları, 10 Ocak 2025 tarihine kadar yapılacak yurt dışı seyahatleri için kullanılabilecek.

Bu zam kararı, yurt dışına seyahat edecek vatandaşlar arasında farklı yorumlara neden oldu. Konuyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri: Bakan Işıkhan, sendika temsilcileriyle bir araya geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, yaklaşık 4 milyon memur ve 2 milyon emekli memuru doğrudan ilgilendiren 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı Yalçın ve ilgili sendika temsilcileri ile bir araya geldi. Işıkhan, müzakerelerde gündeme gelen başlıkları ve talepleri değerlendirdi.

Isparta’da Ahududu Hasadı Başladı

Aksu’da kadın ve genç çiftçiler, ahududu hasadıyla yeni gelir kaynakları oluşturuyor.

8 yıl sonra yasak sona erdi: Konutta yeni stüdyo daire dönemi

2017 yılında yapımı yasaklanan 1+0 daireler, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yeniden inşa edilebilecek. Yapılacak yeni stüdyo daireler, belirlenen yeni standartlar ve bazı teknik koşullara bağlı olacak.

Limonun tanesi 25 TL oldu! Üzerine sıkılan sodanın fiyatını geçti

Türkiye’nin sofralarının vazgeçilmezi limon, bu yıl hem üreticiyi hem de tüketiciyi zora soktu. Limon üretiminde yer yerinden oynadı ve fiyatlar ciddi oranda yükseldi. Limonun fiyatının, tatlandırması için kullanılan sodayı geçmesi duyanlarda …

Merkez Bankası yılın üçüncü enflasyon raporunu yayımladı: Tahminler yukarı revize edildi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 2025 yılı üçüncü enflasyon raporu toplantısı sona erdi. TCMB Başkanı Fatih Karahan yıl sonu enflasyon beklentilerini açıkladı.

Öğrenci ve velilerin telaşı başladı: Kırtasiye masrafı cep yakıyor… Okul çantası kaça doluyor

Okulların açılmasın bir aydan kısa süre kalmışken, öğrenciler ve velileri, “okul masrafı” telaşı sardı. Farklı yaş grupları ve eğitim kademeleri için, ihtiyaca göre farklı fiyatlar çıkarken, kırtasiye giderleri bütçeleri zorluyor. Okul öncesi, ilkokul ve ortaöğretim için bir çanta kaç TL’ye doluyor