Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan Görevden Uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’ın geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. Zeydan’ın yerine Van Valisi Ozan Balcı, Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2023/77 Esas sayılı dosyası kapsamında 11.02.2025 tarihinde görülen duruşmasında ‘Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası alması nedeniyle geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırıldı. Karar, Anayasa’nın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince alındı. Zeydan’ın yerine 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45 ve 46’ncı maddeleri uyarınca Van Valisi Ozan Balcı, Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

Related Posts

Ukrayna lideri “Görüşmeden sonra İstanbul toplantısının formatını değerlendireceğiz” demişti; Erdoğan-Zelenski görüşmesi sona erdi

Ukrayna lideri “Görüşmeden sonra İstanbul toplantısının formatını değerlendireceğiz” demişti; Erdoğan-Zelenski görüşmesi sona erdi

Nekbe Zulüm 1948’de başladı

Kadın, çocuk demeden binlerce Filistinli 15 Mayıs 1948’de yanlarına evlerinin anahtarını alarak topraklarını terk etti. Tarihe Nekbe, yani büyük felaket olarak not düşülen o gün, 77 yıl sürecek bir zulmün de başlangıcı oldu. Yeni Şafak, Nekbe’nin yıldönümünde ülkesinden ayrılmak Dünya Hüseyn Salih ile görüştü. Zulümden kaçarken yolda dünyaya gelen Salih, ailesiyle birlikte oradan oraya sürüklendi. Şimdi Suriye’de bir mülteci kampında yaşayan Salih, “Vatanımı fotoğraflarda gördüğüm için çok üzülüyorum. Sadece toprağımızı değil çocukluğumuzu da çaldılar. Orası bizim vatanımız ve bir gün muhakkak geri döneceğiz” dedi.

Kanser taklidi yapıp hayvanları kullanan YouTuber!

İspanya bu gelişmeyle çalkalanıyor. 53 yaşındaki Frank Cuesta, Hayvanları kurtarmak için bağış toplayan influencer, toplanan parayı çalarak kanser hikayesi uydurdu!

Avrupa-İran arasındaki nükleer masa yarın İstanbul’da kurulacak

Bir süredir ABD ile nükleer müzakereler yürüten İran, bu kez İngiltere, Fransa ve Almanya’dan oluşan E3 ülkeleri ile yarın İstanbul’da masaya oturacak.

AKP’de ‘umut hakkı’ çatlağı… AKP’li Metiner’den Bakan Tunç’a tepki!

AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un ‘umut hakkı’ sorusuna verdiği cevaba tepki gösterdi. Metiner “Vakti geldiğinde o “umut hakkı”nın gereği neyse yapılır elbet” dedi.

Kızılay Meydanı’nda boy-kilo kontrolü başladı

Sağlık Bakanlığı’nın öncülüğünde hayata geçirilen boy, kilo ve vücut kitle indeksi uygulaması, Ankara’da uygulanmaya başlandı.