Tel Aviv işgal haritasını paylaştı… İsrail ordusu zorla göç emirleri yayınladı!

İsrail Ordusu Gazze Haritasını Paylaştı

İsrail Ordusu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından Gazze’nin bloklara bölündüğü haritayı paylaştı.

Ordudan Zorla Göç Etmeleri Talimatı

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun, güneyindeki Huza ve Han Yunus’taki Absan mahallelerine “şiddetli saldırılar düzenleyeceğini” açıklayan İsrail ordusu, Filistinlilere zorla göç etmeleri talimatını verdi.

Güneydekilere Han Yunus, kuzeydekilere Gazze kentinin batısında “güvenli bölge” olduğunu iddia ettiği alanlara göç etmeleri emrini veren İsrail ordusu, Filistinlilere “bu bölgelerde kalmanın hayatlarını tehlikeye atacağı” tehdidinde bulundu.

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023’te başlayan ve 19 Ocak 2025’te sağlanan ateşkese kadar devam eden saldırıları sırasında Filistinlilere Gazze içinde göç etmeleri talimatları içeren haritalar yayınlamıştı. BM’nin paylaştığı rakamlara göre, İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle Gazze’deki yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yüzde 90’ı en az bir kere yerinden edilmişti.

Kadın, Çocuk, Yaşlı… 360 Kilometrelik Yol!

Kadın, çocuk, yaşlı Filistinlilerin ellerine alabildiği birkaç parça eşyayla 360 kilometrelik kuşatma ve işgal altındaki Gazze Şeridi’nde yürüyerek bir yerden başka bir yere göç etmek zorunda kaldığı manzaralar 21. yüzyılın ilk çeyreğindeki insan manzaraları olarak tarihe kayıt düşülmüştü. İsrail ordusu, “güvenli bölge” olarak açıkladığı alanlara da saldırılar düzenlemekten çekinmemişti.

İsrail’in 15 ay devam eden saldırıları boyunca, “Gazze’de güvenli yer yok” ifadesi BM yetkilileri tarafından da sıkça dile getirilmişti.

Yüzlerce Şehit, Onlarca Yaralı

İsrail ordusu 19 Ocak’ta sağlanan ateşkesin ardından bu sabah Gazze Şeridi’ne yeniden şiddetli saldırılar başlattı. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail’in Gazze’ye 5 saat boyunca düzenlediği saldırılarda ölenlerin ve enkaz altında kaybolanların sayısı 322’yi aştı, onlarca kişi ise yaralandı.

KAYNAK: AA

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’deki göçmen sayısını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her sene milyonlarca insanın terör ve yoksulluk nedeniyle doğdukları toprakları terk etmek zorunda kaldığını belirtti. Göçün nedeninin Batılı ülkeler olduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye’de toplam 4 milyon 33 bin göçmen bulunduğunu açıkladı.

Fransa’da Müslüman genç camide öldürüldü: Başbakandan sert tepki

Fransa Başbakanı Bayrou, Müslüman gencin camide namaz kılarken öldürüldüğü saldırıyı “İslam karşıtı alçaklık” olarak nitelendirdi, çok sayıda siyasetçi olaya tepki gösterdi.

“Hindistan’da adalet yerini bulacak”

Hindistan Başbakanı Modi, Cammu Keşmir’deki saldırı sonrası yaptığı açıklamada, “Adalet yerini bulacak” dedi.

Arı kovanlarının bulunduğu depo alev aldı

Edirne’nin Lalapaşa ilçesinde arı kovanlarının bulunduğu depoda yangın çıktı. Yangında kovanlar zarar gördü.

Otobüste uyuşturucu araması: Bir şüpheli gözaltında

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bir yolcu otobüsünde yapılan aramada, yolculardan birinin üzerinde uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kanada’da bir araç, sokak festivalindeki kalabalığın arasına daldı! “Çok sayıda ölü var”

Kanada’nın Vancouver şehrinde bir araç kalabalığın arasına daldı. Polis, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu bildirdi.