Tehlikeli Serinlik!

Antalya’nın kavşaklarında ve yol kenarlarında bulunan süs havuzları, son zamanlarda çocukların oyun alanı haline geldi. Sıcaktan bunalan çocuklar, serinlemek ve eğlenmek için bu havuzlara giriyor. Fakat bu havuzlar, aydınlatma ve fıskiye sistemi nedeniyle elektrik kaçağı riski taşıyor.

Yaklaşık yarım metre derinliğindeki bu havuzlara giren çocuklar, yüzüyor, oynuyor ve fıskiye ile ışıklandırma sistemi demirlerini tramplen olarak kullanıyor. Havuzların etrafında “Havuza girmek tehlikeli ve yasaktır” yazılı uyarı tabelaları olmasına rağmen çocuklar bu uyarılara kulak asmıyor. Yoldan geçen sürücüler ve kaldırımdaki yayalar da çocukları uyarıyor fakat çocuklar bu uyarılara da aldırış etmiyor.

Bu havuzlarda elektrik kaçağı riski olması nedeniyle çocuklar büyük tehlike altında. Elektrik çarpması sonucu çocuklar ciddi yaralanabilir veya hayatını kaybedebilir. Ayrıca havuzların hijyenik olmaması da hastalık riskini artırıyor.

Ebeveynlerin çocuklarını bu tehlikeli havuzlardan uzak tutmaları gerekiyor. Çocuklara elektrik kaçağının tehlikeleri ve bu tür havuzlara girmenin ne kadar riskli olduğu anlatılmalı. Yetkililer de bu havuzların güvenliğini sağlayarak elektrik kaçağı riskini ortadan kaldırmalı ve havuzların etrafına daha caydırıcı uyarı tabelaları koymalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx