Sony, PlayStation İçin İki Yeni CEO Duyurdu

Eylül 2023’te Jim Ryan’ın Sony Interactive Entertainment (SIE) CEO’luğundan ayrılacağını duyurmasının ardından şirket boşalan koltuk için arayışını tamamlamış durumda. Sony, PlayStation bölümünü de içeren SIE’de ayrı CEO rolleri için iki kişiyi atadığını açıkladı. İki CEO görevlerine resmi olarak 1 Haziran tarihinde başlayacak.

Sony, basın bülteninde yeni CEO’lardan birinin Hideaki Nishino olacağını ve kendisinin SIE’nin Platform İş Grubundan sorumlu olacağını duyurdu. Nishino yeni görevinde teknoloji, ürünler, hizmetler ve platform deneyiminden sorumlu olmaya devam edecek. Ayrıca donanım, hizmet ve çevre birimlerinin satış ve pazarlaması da dahil olmak üzere üçüncü taraf yayıncı ve geliştirici ilişkilerini ve ticari operasyonları denetleyecek.

Diğer yeni SIE CEO’su ise şirketin Stüdyo İşleri Grubu’nu yönetecek olan Hermen Hulst olacak. Hulst şu anda kıdemli başkan yardımcısı ve PlayStation Studios bölümünün başkanı olarak çalışıyor. Kendisinin daha önce Guerrilla Games’in kurucu ortağı olduğunu da belirtelim. Hulst yeni görevinde SIE’nin birinci taraf içeriğinin geliştirilmesinden, yayınlanmasından ve ticari operasyonlarından sorumlu olacak.

Bakalım, iki yeni CEO görev başına geldiklerinde şirket için nasıl bir yol haritası belirleyecek?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx