Sitelerde elektrikli otomobil krizi: Fatura tüm binaya kesiliyor

Elektrikli Araçların Şarj Sorunu Gittikçe Büyüyor

Elektrikli otomobillerin şarj sorunu her geçen gün artıyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, şarj ünitesi kurulumunu diğer bağımsız bölümler ile ortak alanları etkilememesi şartına bağlamıştı.

Türkiye’den alınan bilgilere göre, bakanlık otoparklara kablo çekmenin aykırılık olduğunu belirtti. “Birçok sitenin elektrik sayaçları konut katlarında bulunuyor, buradan veya elektrik sayacından otoparklara kablo çekmek bakanlığın belirlediği şarta açıkça aykırılık teşkil ediyor.”

Kabloların geçirilmesi için bazı durumlarda perde betonların delinmesi gerektiği söylenebilir. Bu işlem binaların deprem riskini artıracağı gibi ciddi bir görüntü kirliliği de oluşturacaktır,” ifadelerine yer verildi.

TRAFO GÜCÜ YETERSİZ KALIYOR

Şarj altyapısının olmadığı sitelerde trafoların yetersiz kalacağını ve hepsine güç artırımı yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, bu durumun Bakanlık talimatlarına uymayan bir durum olduğunu dile getirdi.

Masraflı olan bu işlemlerin maliyetinin, Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre faydalananlar tarafından karşılanması gerektiğini belirten uzmanlar, “Bu durumun masrafının belirlenmesi ve tahsil edilmesi oldukça zor olacaktır. Ayrıca, sonradan taşınan kişilerin de bu durumdan faydalanmak istemesi durumunda sorun daha da büyüyebilir,” şeklinde konuştular.

ORTAK ALANLARDA KAÇAK ŞARJ KULLANIMI

Uzmanlar, hala otopark ve binalarda kaçak şekilde şarj kullanıldığına dikkat çekerek, “Binalarda yangın tehlikesi büyük. Elektrikli araçların yanması kolay bir durum değil. Ayrıca, kapalı otoparklarda yangının tüm araçlara sıçrama riski bulunmaktadır.

Bazı sitelerde ortak alandan şarj kullanımının olduğu belirtiliyor. Bu durum bina veya sitenin ortak giderlerine yansımaktadır. Bu tür durumlarda kat maliklerinin dava açma hakkı bulunsa da, ne yazık ki bu davaların uzun süreceği bilinmektedir,” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Doğal gaz ithalatı şubatta arttı

Türkiye’nin doğal gaz ithalatı şubatta önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,6 artarak 6 milyar 433 milyon metreküp oldu.

2025 Nisan enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? TÜİK enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay enflasyon verisi duyuruluyor. Geçtiğimiz ay TÜFE yıllık bazda yüzde 38,10 olarak açıklanmıştı. Peki, 2025 Nisan enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? TÜİK enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Taş duvar ahırda başlamıştı! Devlet desteğiyle modern tesis kurdu!

Erzurum’da yıllardır besicilik yapan 48 yaşındaki Osman Tanhaş, taş duvar ahırda yaptığı hayvancılığı, devletin hibe desteğiyle Avrupa standartlarında modern tesise taşıdı.

Yılın ilk 3 ayında 3,1 milyon doları aşan hamsi ihracatı

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde yapılan hamsi ihracatı 3 milyon 143 bin 252 dolara ulaştı.

Tatil sezonu öncesi rezervasyon yapacaklar dikkat! Uyarı geldi

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, yaklaşan tatil sezonu öncesinde erken rezervasyon yapmak isteyenleri, sahte internet siteleri nedeniyle yaşanabilecek dolandırıcılık riskine karşı uyardı.

TOKKDER Başkanı Yaşa, araç kiralamalarında yaşanan mağduriyetler konusunda tüketicileri uyardı

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir