Sitelerde elektrikli otomobil krizi: Fatura tüm binaya kesiliyor

Elektrikli Araçların Şarj Sorunu Gittikçe Büyüyor

Elektrikli otomobillerin şarj sorunu her geçen gün artıyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, şarj ünitesi kurulumunu diğer bağımsız bölümler ile ortak alanları etkilememesi şartına bağlamıştı.

Türkiye’den alınan bilgilere göre, bakanlık otoparklara kablo çekmenin aykırılık olduğunu belirtti. “Birçok sitenin elektrik sayaçları konut katlarında bulunuyor, buradan veya elektrik sayacından otoparklara kablo çekmek bakanlığın belirlediği şarta açıkça aykırılık teşkil ediyor.”

Kabloların geçirilmesi için bazı durumlarda perde betonların delinmesi gerektiği söylenebilir. Bu işlem binaların deprem riskini artıracağı gibi ciddi bir görüntü kirliliği de oluşturacaktır,” ifadelerine yer verildi.

TRAFO GÜCÜ YETERSİZ KALIYOR

Şarj altyapısının olmadığı sitelerde trafoların yetersiz kalacağını ve hepsine güç artırımı yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, bu durumun Bakanlık talimatlarına uymayan bir durum olduğunu dile getirdi.

Masraflı olan bu işlemlerin maliyetinin, Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre faydalananlar tarafından karşılanması gerektiğini belirten uzmanlar, “Bu durumun masrafının belirlenmesi ve tahsil edilmesi oldukça zor olacaktır. Ayrıca, sonradan taşınan kişilerin de bu durumdan faydalanmak istemesi durumunda sorun daha da büyüyebilir,” şeklinde konuştular.

ORTAK ALANLARDA KAÇAK ŞARJ KULLANIMI

Uzmanlar, hala otopark ve binalarda kaçak şekilde şarj kullanıldığına dikkat çekerek, “Binalarda yangın tehlikesi büyük. Elektrikli araçların yanması kolay bir durum değil. Ayrıca, kapalı otoparklarda yangının tüm araçlara sıçrama riski bulunmaktadır.

Bazı sitelerde ortak alandan şarj kullanımının olduğu belirtiliyor. Bu durum bina veya sitenin ortak giderlerine yansımaktadır. Bu tür durumlarda kat maliklerinin dava açma hakkı bulunsa da, ne yazık ki bu davaların uzun süreceği bilinmektedir,” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Yeni açıklanan enflasyon oranları Hırvatları endişelendirdi

Hırvatistan İstatistik Bürosu tarafından açıklanan öncü verilere göre, Hırvatistan’da yıllık enflasyon oranı Haziran 2025’te yüzde 3,5’ten yüzde 3,7’ye çıkarak son dört ayın zirvesini gördü. Bu yükselişte gıda, içecek ve tütün ürünlerindeki yüzde 5,2 …

Rekabet Kurulundan iki firmaya 42,7 milyon lira ceza

Rekabet Kurulu, yapı kimyasalları sektöründe faaliyet gösteren firmalar hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Mapei Yapı Kimyasalları İnş. San. ve Tic. AŞ ve Chyrso-Kat Katkı Malzemeleri San. ve Tic. AŞ’ye 42,7 milyon lira idari para cezası kesti.

Sigara ve alkole zam geliyor: Artış ne kadar olacak? Beklenen fiyat açıklandı

3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon verisinin ardından sigara ve alkollü içkilere ÖTV kaynaklı zam kapıda. Sigaraya ortalama 5 TL, biraya 20 TL, diğer içkilere ise yüzde 15 oranında zam bekleniyor. Peki, sigaraya zam ne zaman gelecek?

Kara yolları için önemli duyuru: İşte kapatılan yollar ve trafik akış durumu (30 Haziran 2025)

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, Anadolu Otoyolu’nun 11-13. kilometrelerinde Bolu Doğu-Bolu Batı kavşakları İstanbul istikametindeki üstyapı onarım çalışması nedeniyle ulaşım diğer istikametten iki yönlü ve kontrollü …

Gastronomi turizmi zamanı

Tatil rotaları oluşturulurken yeni lezzetler keşfetmek, yeni tatlarla tanışmak öncelikli tercih haline geliyor.

Bir yılda 600 şubesi kapandı! Türkiye’de faaliyet gösteren marka iflasın eşiğinde

İkonik sandviç zincirlerinden Subway, büyük bir darbe aldı. Zincirin önemli franchise işletmecilerinden biri iflas başvurusu yaparken, bu gelişme fast-food sektöründeki artan baskının boyutunu gözler önüne serdi.