Rus vatandaşlarının Azerbaycan’da kalış süresi 180 günden 90 güne indirildi

Azerbaycan’da Rusya Federasyonu Vatandaşlarının Kalış Süresi 90 Gün Olacak

Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov’un imzasıyla alınan karara göre, Rusya Federasyonu vatandaşlarının Azerbaycan’da kalış süresi 180 günden 90 güne indirildi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, kararın mütekabiliyet esası gereği alındığını belirtti.

Rusya Federasyonu’nun ilgili yasalarında yapılan değişikliklerle birlikte Azerbaycan dahil bazı ülkelerin vatandaşlarının Rusya’da kalış süresi 180 günden 90 güne düşürülmüştü. Bu kararın ardından Azerbaycan da benzer bir adım atarak Rusya vatandaşları için kısıtlamaya gitti.

Gelişmelerle ilgili detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Günün Öne Çıkan Haberleri

  • DEM Parti’den İmralı görüşmesine dair açıklama: Öcalan’dan “Çağrı yapmaya hazırım” mesajı
  • Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerin de milli devletidir; Türkiye yüzyılı, Türk ve Kürt yüzyılıdır
  • Güney Kore’de yolcu uçağının inişte kontrolden çıkması sonucu 167 kişi hayatını kaybetti
  • 3 günde 4 uçak kazası: Uçaklara neler oluyor?
  • DEM Parti heyetinin İmralı ziyareti: Yeni sürecin ilk adımı mı, 2013-2015 arasında çözüm sürecinde neler yaşanmıştı?
  • Ertuğrul Özkök: Karanlık 2024’ün aydınlık 20 insanı: 1 numara normal, bazıları sürpriz
  • Prof. Dr. Ortaylı’dan “kalabalık yalnızlık” eleştirisi: Maalesef TDK çok yanlış kelimeler belirliyor, kullanmamanızı tavsiye ediyorum

Related Posts

İlk Amerikan papa: Yeni Papa Robert Prevost kimdir?

Sistine Şapeli’nden yükselen beyaz dumanlar sayesinde papanın üçüncü turun sonunda seçildiği belli oldu

Putin’den 14. Leo’ya tebrik

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, papa olarak seçilen ve “Papa 14. Leo” adını alan ABD’li Kardinal Robert Prevost’u tebrik etti.

İzmir’de tonlarca sahte kedi-köpek maması ele geçirildi

İzmir’de düzenlen operasyon sonucu 14 ton sahte kedi-köpek maması ele geçirildi.

CHP’li Pınar Uzun Okakın: “Artık yüz binlerce İmamoğlu olacak”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya platformu X’teki hesabına getirilen erişim engeline tepki gösterdi.

Kilitli kapıların ardındaki inanılmaz detaylar | O yemekler neden yasak? ‘Tatsız tuzsuz makarnalar, su gibi soslar…’

Dünyanın dört bir yanındaki Katolik kiliselerini temsil eden kardinaller, yeni papayı belirlemek için Vatikan’da toplandı. Kardinaller bu iş için inşa edilmiş özel bir misafirhanede kalıyor. Su içtikleri bardaktan attıkları çöpe kadar kontrol edilen kardinallerin bazı yemekleri yemeleri bile yasak. Peki bunun sebebi ne?

Türkiye ile Irak arasında 11 anlaşma imzalandı

Türkiye ile Irak arasında, göç, eğitim, uyuşturucuyla mücadele, afet ve acil durum yönetimi, bilgi ve iletişim teknolojileri, savunma sanayisi, yükseköğretı̇m, metroloji ve hukuk alanında anlaşmalar imzalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir