Pehlivan ve Selek’in avukatından açıklama: ‘Adliyeye gelebileceklerini söylememize rağmen gözaltı uygulandı’

Gazeteci Barış Pehlivan, Seda Selek ve Serhan Asker, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Barış Pehlivan ve Seda Selek’ın avukatı Hüseyin Ersöz, İstanbul Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, Halk Tv’de yayınlanan bir haber nedeniyle müvekkillerinin gözaltına alındığını belirtti.

Gözaltı işlemlerinin basın özgürlüğüne zarar verdiğini belirten Ersöz, müvekkillerinin ifade vermek için adliyeye gelmeye hazır olduklarını ancak taleplerinin sonuçsuz kaldığını ifade etti.

Olay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bir basın açıklamasının ardından gerçekleşen bir telefon görüşmesine ilişkin haberin yayınlanmasından sonra meydana geldi.

Related Posts

AB’ye İsrail çağrısı: Ortaklık Anlaşması’nı askıya al

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, Avrupa Birliği’nin (AB) yasal olarak İsrail’le Ortaklık Anlaşması’nı askıya almakla “yükümlü” olduğunu belirterek Birliği bu yönde adım atmaya davet etti.

Erdoğan imzaladı: Ege Üniversitesi’ne Emine Erdoğan Tohum Bilimi ve Teknoloji Enstitüsü açıldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Ege Üniversitesi’ne Emine Erdoğan Tohum Bilimi ve Teknoloji Enstitüsü açıldı.

Malezya’nın 100 yaşındaki eski başbakanı hastaneye kaldırıldı

Malezya’nın 100 yaşına giren eski başbakanı Mahathir Mohamad, hafta sonu düzenlenen kutlama etkinliklerinde bisiklet sürdükten ve açık hava pikniğine katıldıktan sonra yorgunluk nedeniyle Kuala Lumpur’daki Ulusal Kalp Enstitüsü’ne kaldırıldı …

Gündüz vakti şoke eden çıplak kadın saldırısı: Üzerine oturdu, dakikalarca tartakladı

Edirne’de görenleri şaşkına çeviren olayda çıplak bir kadın, şehir merkezinde bir kadını yere yatırıp sürükledi. Çevredekiler müdahale ederken, cep telefonuna yansıyan görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.

Arnavutluk Başbakanı Rama, Meloni’yi yine diz çökerek selamladı!

Arnavutluk Başbakanı Rama, Meloni’yi yine diz çökerek selamladı!

O ilimizin 50 günlük suyu kaldı!

Temmuz ayıyla birlikte sıcaklıkların artması ve yağış miktarının düşmesiyle beraber barajlardaki su miktarı düşmeye başladı. Son olarak Hatay’da 3 ilçenin 50 günlük suyu kaldığı açıklandı.