Pakistan, Hindistan’ın İslamabad Büyükelçiliği personelini “istenmeyen kişi” ilan etti

Pakistan, Hindistan Büyükelçiliği Personelini İstenmeyen Kişi İlan Etti

Pakistan, Hindistan’ın İslamabad Büyükelçiliği’nin bir çalışanını, “diplomatik normları ihlal ettiği ve statüsüne uygun olmayan faaliyetlerde bulunduğu” iddiasıyla istenmeyen kişi ilan etti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı’nın resmi hesabından yapılan açıklamada, “Hükümet, İslamabad’daki Hindistan Yüksek Komisyonunun bir personelini, statüsüne uygun olmayan faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle istenmeyen kişi ilan etti.” denildi.

“Diplomatik normları ihlal ettiği” iddiasıyla suçlanan Hint yetkiliden Pakistan’ı 24 saat içinde terk etmesi istendi. Açıklamada ayrıca, Hindistan Büyükelçiliği Maslahatgüzarı’nın kararla ilgili bilgilendirilmek üzere Bakanlığa çağrıldığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde, Hindistan da Pakistan’ın Yeni Delhi’deki Büyükelçiliği olarak faaliyet gösteren Yüksek Komisyonundaki bir yetkiliyi, “resmi statüsüne uygun olmayan faaliyetlerde bulunduğu ve casusluk yaptığı” iddiasıyla sınır dışı etme kararı almıştı.

Yetkiliden 24 saat içinde Hindistan’ı terk etmesi istenmişti.

Related Posts

Irak’ta 2 İHA düşürüldü

Irak’ın Süleymaniye kentinde iki insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğü belirtildi.

TBMM Genel Kurulu toplandı: Meclis gündeminde hangi konular var?

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanarak gündem dışı konuşmalara yer verdi. Hakkari, Kocaeli ve Erzincan milletvekilleri illerindeki ulaşım, işsizlik, eğitim ve terör konularına dikkat çekerken, bazı milletvekilleri Hz. Muhammed’e yönelik karikatüre karşı Meclis’te Salavat-ı Şerif okudu.

Şenol Aslanoğlu’ndan Cemil Tugay iddiasına yanıt

Bu sabah gözaltına alınan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun, “Bizim burada olmamızın sebebi Cemil Tugay’dır” dediği iddia edildi. Aslanoğlu yaptığı açıklama ile iddiaları yalanlayarak, “Bu iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.

AB dönem başkanlığında devir teslim gerçekleşti: Yeni slogan ‘Değişen dünyada güçlü bir Avrupa’

Danimarka Avrupa Birliği dönem başkanlığını Polonya’dan devraldı. Danimarka, dönem başkanlığı için ‘Değişen dünyada güçlü bir Avrupa’ sloganını seçti.

DEM Parti’den İzmir operasyonuna tepki

Şafak operasyonlarını eleştiren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Siyasi hesaplaşmaların yargı yoluyla çözülme gafletinden bir an önce vazgeçilmelidir.” dedi.

İstanbul’da ‘yasaklı’ Onur Yürüyüşü eylemlerine katılanlara tutuklama talebi

İstanbul’da düzenlenen 23. Onur Yürüyüşüne katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan vatandaşlardan 50’si adli kontrol ile serbest bırakılırken 3 kişi hakkında tutuklama talep edildi