MSB açıkladı: Eurofighter ve F-16 için son teklif bekleniyor

Türkiye, F-16 ve Eurofighter Typhoon Savaş Uçakları İçin Fiyat Teklifi Bekliyor

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, Türkiye’nin F-16 ve Eurofighter Typhoon savaş uçaklarını tedarik etme sürecinde fiyat bilgilendirmesi bekleniyor.

Bakanlık yetkilileri, 40 adet Eurofighter Typhoon alımıyla ilgili olarak Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ve ilgili firmaya ihtiyaç tanımı dokümanının gönderildiğini açıkladılar.

Önümüzdeki günlerde fiyat teklifinin Türkiye’ye ulaşması beklenirken, sürecin teknik ve diplomatik görüşmeler çerçevesinde ilerlediği vurgulandı.

TÜRK HAVA KUVVETLERİ İÇİN BÜYÜK ÖNEM

Yetkililer, Hava Kuvvetleri’nin mevcut hava kabiliyetinin korunması ve güçlendirilmesi için bu tedarikin büyük önem taşıdığını vurguladılar.

“Kaan, Hürjet, Kızılelma ve Anka-3 gibi silah sistemlerimiz operasyonlara hazır hale gelene kadar, hava kuvvetlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla F-16 ve Eurofighter alımı konusundaki çalışmalarımız devam etmektedir” denildi.

Aynı zamanda, F-16 modernizasyonu ve yeni tedarikiyle ilgili teknik görüşmelerin olumlu bir şekilde sürdüğü belirtildi.

Related Posts

Alevileriin gündemi: Başkanlıkta neler değişti… Yeni başkan yeni umut

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığında Ali Rıza Özdemir gitti, Esma Ersin geldi. Bu durum camiada olumlu karşılanırken, başkanlığın, bakan yardımcısından bakana bağlanması “ilk aşama gerçekleşti” şeklinde yorumlandı. Konuyla ilgili Cem Vakfı Kurucu Üyesi Ercan Güvenç, Odatv’ye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile futbolcu Tayyip Talha arasında dikkat çeken diyalog

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beşiktaş futbolcusu Tayyip Talha arasında dikkat çeken bir diyalog yaşandı. Erdoğan’ın, Tayyip Talha’ya “Ben de şimdi televizyonlarda “Tayyip, Tayyip” diye bir şeyler duyuyorum ama ‘Ulan nereden çıktı bu Tayyip?’ diyorum” dediği görüldü.

Özgür Özel: Bakırhan’ın açıklamaları, Erdoğan’ın yalnızlık kompleksiyle yaptığı ‘üçlü ittifak’ açıklamasının düzeltilmesi anlamına geliyor

Özgür Özel: Bakırhan’ın açıklamaları, Erdoğan’ın yalnızlık kompleksiyle yaptığı ‘üçlü ittifak’ açıklamasının düzeltilmesi anlamına geliyor

4 çocuğa hayvan dışkısına yediren kişi gözaltına alındı

“Diyarbakır’da 4 çocuğa hayvan dışkısı yedirildiği” videoya ilişkin bir kişi gözaltına alındı.4 çocuk devlet korumasına alındı.

Osmaniyeli esnaf anlattı… ‘Vatandaş mısır yiyemiyor, yarım istiyorlar’

Osmaniye’de mısır satan esnaf, tanesi 10 liradan satılan mısırı bazı vatandaşların alamadığını ve yarım almak istediğini ifade etti.

Macaristan Çin Yatırımlarıyla Güçleniyor

Macaristan, Çin yatırımlarının ekonomisini güçlendirdiğini ve yapısal dönüşüm sağladığını vurguladı.