Manisa’da Otopark Sorunu İçin Çözüm Arayışları

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “Sorunun farkındayım, Manisa’mın 5-6 noktasına yeni otopark yapmak istiyorum. Otopark yapamayınca sokakları da boşaltamıyoruz. 3 şeritli yollarımız var ama park sorunundan dolayı tek şeride düşüyor. Oradaki araçları kaldırmak veya park ettirmemek çözüm değil o araçlara otopark yeri bulmak gerekiyor” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Manisa Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından, kooperatif üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sırasında, kooperatif üyeleriyle samimi bir ortamda sohbet eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, esnafların ve kooperatiflerin taleplerini doğrudan dinleyerek, ortak akılla çözüm yolları geliştirme anlayışını benimsediklerini vurguladı. Kahvaltıya, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Güney Temiz, Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fahrettin Baru, yönetim kurulu üyeleri ve kooperatif üyeleri katıldı. Ferdi Zeyrek, sorunları yerinde görmek amacıyla kısa süre önce kooperatifi ziyaret ettiğini ve Kooperatif Başkanı Fahrettin Baru ile üyelerinin dile getirdiği sorunların çözümü için hemen çalışmalara başladıklarını belirtti. Zeyrek, “Genel Sekreter Yardımcılarımız ve ilgili daire başkanlarından oluşan bir heyet, eksiklikleri yerinde tespit etmek için buraya geldiler. Ardından otopark alanı düzenlendi, MASKİ ekipleri foseptik sorununu çözmek için çalışmalara başladı ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz de yangın güvenliği için gerekli sistemleri kuruyor. Ayrıca, kış aylarında oluşan yol göçükleri de tespit edilerek ilkbaharda yama ve asfalt çalışmalarıyla giderilecek. İlk ziyaretimde kahvaltı sözü vermiştim şimdi de hep birlikteyiz” dedi.

Başkan Zeyrek, belediye olarak tüm çalışmalarında, yapılan harcamaların devletin emanet parasıyla, yani halkın parasıyla gerçekleştirildiği bilinciyle hareket ettiklerini vurgulayarak, “Her kuruşta Demirci’nin, Selendi’nin dağ köylerinde yalın ayaklı çocukların vebali var. Biz bu veballe harcamaları yapıyoruz. Tüm harcamaları şeffaflıkla yayınlıyoruz, ihaleleri canlı olarak gerçekleştiriyoruz. Kimsenin aklında en ufak bir şüphe kalmasın. Ben bu veballe yaşamak istemem. Ben sizlerin emanetini taşıyorum. Biz Manisa’da 1,5 milyonluk çok güzel bir aileyiz. Bu birlik olduğu sürece, tüm sorunlar çözülür. Manisa’m bana bir emanet verdi, bu koltuklar geçici. Önemli olan bu koltuklardan indikten sonrası. Bu şehirde yaşıyorum, burada vefat edeceğim. İleride evladımla birlikte sokakta dolaşırken bir vatandaşla karşılaştığımızda ‘Allah razı olsun’ demesi, benim için en büyük başarı budur. Bunun peşindeyim” şeklinde konuştu.

“Manisa’mın otopark sorununu çözmek istiyorum”

Başkan Zeyrek, kooperatif üyelerinin şehirdeki otoparklarla ilgili sorusuna ise ” Tariş’in arsasının olduğu yerde hem kapalı pazar yeri hem de otopark yapmak gibi bir projemiz var. Sorunun farkındayım, Manisa’mın 5-6 noktasına yeni otopark yapmak istiyorum. Otopark yapamayınca sokakları da boşaltamıyoruz. 3 şeritli yollarımız var ama park sorunundan dolayı tek şeride düşüyor. Oradaki araçları kaldırmak veya park ettirmemek çözüm değil o araçlara otopark yeri bulmak gerekiyor. Projelerimizi bir an önce hayata geçirip Manisa’mın otopark sorununu çözmek istiyorum” dedi.

Kooperatif Başkanı Fahrettin Baru, Başkan Zeyrek’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilk defa tüm kadrosu ile birlikte, kamyoncu esnafına, kooperatife değer veren bir belediye başkanı gördüklerini ifade etti.

Kahvaltı sonunda Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Zeyrek, Kooperatif Başkanı Fahrettin Baru’ya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) rozeti takarak hayırlı uğurlu olsun dileklerinde bulunarak “CHP Ailesi’ne hoş geldin” dedi. – MANİSA

Related Posts

Yangın felaketinde ‘mucize’ görüntü: Zeytinlik sapasağlam kaldı

İzmir’de günlerce süren orman yangınında, küle dönen büyük bir alanın ortasında kalan zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgeye alevlerin ulaşmaması ilginç bir görüntü oluşturdu

ABD’deki sel felaketinde ölü sayısı arttı

ABD’nin Texas eyaletinde çeşitli bölgelerde etkili olan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sellerde en az 24 kişi hayatını kaybetti, bir kamp alanındaki 20 çocuktan ise haber alınamadığı bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ‘dolandırıcılık’ uyarısı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, vatandaşları, telefonla arayıp kendilerini kamu personeli olarak tanıtarak para isteyen kişilere karşı uyardı.

Yankı Bağcıoğlu: ‘Uzman erbaş ve sözleşmeli erler orman yangınlarıyla mücadelede değerlendirilmelidir’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, orman yangınlarına ilişkin “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Savunma Bakanlığı’nı, gerekli yasal ve idari düzenlemeleri hızla hayata geçirerek, uzman erbaş ve sözleşmeli erlerin Orman Genel Müdürlüğü kadrolarında görevlendirilmesini sağlamaya davet ediyoruz. Bu öneri, hem yangınla mücadelede güçlü, eğitimli ve sürekli bir kadro oluşturulması hem de TSK’dan ayrılan personelin mesleki birikimlerinin topluma yeniden kazandırılması bakımından önemli bir fırsattır” dedi.

Son dakika… İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon: Tunç Soyer’in de olduğu 137 kişi adliyeye sevk edildi!

Son dakika haberi… İzmir’de Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı’nın da aralarında olduğu 137 kişi gözaltındaki işlemlerin sona ermesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Meclis’te zehirlenme şüphesi panik yarattı! 100’ün üzerinde vekil ve personel hastanelik oldu

Meclis’te 100’ü aşkın vekil ve personel; ishal, kusma ve halsizlik şikayetiyle hastaneye başvurdu. Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken zehirlenme şikayetlerinin su kaynaklı olabileceği iddia edildi.