Maalatya’da kar mesaisi

MALATYA (İGFA) – Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dün gece başlayan ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşların olumsuzluk yaşamaması için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından hazırlıklarını tamamlayan ve Malatya merkez ile 11 ilçede hazır bekleyen Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, ilçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde kapanan yolları açıyor. An itibari ile ekipler il genelinde 384 mahallede kar kürüme ve temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

980 PERSONEL VE 268 İŞ MAKİNESİ SAHADA

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, ilçe belediyeleri ile birlikte koordineli çalıştıklarını söyledi. Başkan Er, “Şehrimizi etkisi altına alan kar yağışının getireceği olumsuzlukları önlemek için 980 personel ve 268 iş makinesi ile sahadayız. Malatya merkez ile 11 ilçemizin tamamında ilçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde 719 mahallemizde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın bu süreçte tedbirli olmalarını, araçlarında kış lastiği ve zincir olmayanların trafiğe çıkmamalarını, zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla yolculuk yapmamalarını ve toplu taşıma araçlarını kullanmalarını rica ediyoruz. Yaşanabilecek her türlü olumsuzluğu Tek Adımda Çözüm Merkezi (TAÇ) 444 51 44 ve 112 Acil Çağrı Merkezi telefon numaralarına bildirebilirler” dedi.

Related Posts

Fenerbahçe Beko, Khem Birch ile ”Yola devam” dedi

Geride bıraktığımız sezonu 3 kupayla tamamlayan Fenerbahçe Beko, Kanadalı basketbolcu Khem Birch’ün sözleşmesinin 1 yıl uzatıldığını açıkladı.

Krasheninnikov Yanardağı 500 yıl sonra faaliyete geçti

Rusya’daki Krasheninnikov Yanardağı, Kamçatka bölgesinde meydana gelen 8.8 büyüklüğündeki deprem sonrası faaliyete geçti. Yaklaşık 500 yıl sonra ilk kez büyük bir patlamanın yaşandığı Krasheninnikov Yanardağı’nda kaydedilen görüntüler bilim dünyasında da büyük ses getirdi.

Tarihin en kötü hasadı başladı, çiftçilerin hepsi zarar etti

Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı köylerde karpuz hasadı yapan üreticiler, don, dolu kuraklık ve aşırı sıcaklardan dert yandı. Tarladaki karpuzların aşırı sıcaklardan etkilenmemesi için üzerlerini kağıt ve saman örterek korumaya çalışan üreticilerden Mustafa Çalışkan, “Aşırı sıcaklardan dolayı karpuzlarda yanma meydana gelecekti. Biz bunların üzerini kağıt parçalarıyla, saman parçalarıyla tek tek örtmek zorunda kaldık. Bu da bize ayrı bir maliyet oluşturdu. Çok zor bir yıl geçiyor” dedi.

İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinli bir genci katletti

Katil İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin kentinde düzenlediği saldırıda, 33 yaşındaki bir Filistinli hayatını kaybetti.

Büyükkılıç’tan Erciyes’te Yeni Yatırımlar ve 12 Ay Turizm Hedefi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde yeni işletme yatırımlarını inceledi ve 12 ay turizm hedefi doğrultusunda hazırlık toplantısına katıldı. Erciyes’in tanıtımı ve geliştirilmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Münbiç’te çatışma: SDG ile Şam yine karşı karşıya

Suriye Savunma Bakanlığı ile ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG), cumartesi günü ülkenin kuzeyindeki Münbiç kentinde düzenlenen bir saldırının ardından birbirlerini suçladı.