Los Angeles orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Los Angeles Orman Yangınları Sonucunda 29 Kişi Hayatını Kaybetti

ABD, California eyaletindeki Los Angeles şehrinde 7 Ocak’ta meydana gelen orman yangınları hala etkisini sürdürürken, felaketin yıkıcı etkisi giderek artıyor.

Los Angeles Adli Tıp Kurumu’ndan alınan bilgilere göre, Palisades Yangını’nda 12, Eaton Yangını’nda ise 17 kişi yaşamını yitirerek toplam ölü sayısı 29’a yükseldi.

California Ormancılık ve Yangın Koruma İdaresi’nin yaptığı açıklamaya göre, Palisades Yangını 23 bin 448 dönümlük bir alanı etkilerken, yangının yüzde 95’i kontrol altına alındı. Eaton Yangını ise 14 bin 21 dönümlük bir alana yayılmıştı ve yüzde 99’u söndürüldü.

En az 16 bin 291 binanın kullanılamaz hale geldiği bildirilirken, 2 bin 90 binada da çeşitli hasarlar meydana geldiği belirtildi.

Related Posts

Fenerbahçe Beko, Khem Birch ile ”Yola devam” dedi

Geride bıraktığımız sezonu 3 kupayla tamamlayan Fenerbahçe Beko, Kanadalı basketbolcu Khem Birch’ün sözleşmesinin 1 yıl uzatıldığını açıkladı.

Krasheninnikov Yanardağı 500 yıl sonra faaliyete geçti

Rusya’daki Krasheninnikov Yanardağı, Kamçatka bölgesinde meydana gelen 8.8 büyüklüğündeki deprem sonrası faaliyete geçti. Yaklaşık 500 yıl sonra ilk kez büyük bir patlamanın yaşandığı Krasheninnikov Yanardağı’nda kaydedilen görüntüler bilim dünyasında da büyük ses getirdi.

Tarihin en kötü hasadı başladı, çiftçilerin hepsi zarar etti

Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı köylerde karpuz hasadı yapan üreticiler, don, dolu kuraklık ve aşırı sıcaklardan dert yandı. Tarladaki karpuzların aşırı sıcaklardan etkilenmemesi için üzerlerini kağıt ve saman örterek korumaya çalışan üreticilerden Mustafa Çalışkan, “Aşırı sıcaklardan dolayı karpuzlarda yanma meydana gelecekti. Biz bunların üzerini kağıt parçalarıyla, saman parçalarıyla tek tek örtmek zorunda kaldık. Bu da bize ayrı bir maliyet oluşturdu. Çok zor bir yıl geçiyor” dedi.

İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinli bir genci katletti

Katil İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin kentinde düzenlediği saldırıda, 33 yaşındaki bir Filistinli hayatını kaybetti.

Büyükkılıç’tan Erciyes’te Yeni Yatırımlar ve 12 Ay Turizm Hedefi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde yeni işletme yatırımlarını inceledi ve 12 ay turizm hedefi doğrultusunda hazırlık toplantısına katıldı. Erciyes’in tanıtımı ve geliştirilmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Münbiç’te çatışma: SDG ile Şam yine karşı karşıya

Suriye Savunma Bakanlığı ile ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG), cumartesi günü ülkenin kuzeyindeki Münbiç kentinde düzenlenen bir saldırının ardından birbirlerini suçladı.