Japonya 2024’te yandı

Japonya’da 2024 Ortalama Sıcaklık Rekoru Kırıldı

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkede 2024 yılında kaydedilen ortalama sıcaklık, 1898’den beri tutulan ilk kayıtlardan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

2024 yılı boyunca Ocak-Aralık dönemindeki ortalama sıcaklıklar, 1991-2020 ortalamasına göre 1,48 santigrat derece daha yüksek olarak ölçüldü.

JMA yetkilileri, “Japonya’daki hava sıcaklıklarının uzun vadede, yüzyılda 1,4 santigrat derece arttığını” belirtti.

Geçen yıl içinde ülke genelinde en yüksek sıcaklık ise 29 Temmuz’da Toçigi eyaletinde 41 derece olarak kaydedildi.

Sıcak hava dalgası yaz sonrasında da etkisini sürdürürken, başkent Tokyo’da 19 Ekim’de 30,1 derece ile en yüksek sıcaklık ölçüldü.

Japonya’nın en yüksek zirvesi Fuji Dağı’nda ise ünlü kar örtüsü, Kasım 2024’e kadar görülmedi.

Ortalama sıcaklık artışında küresel ısınma ve Batı menşeli rüzgarların etkisinin belirleyici olduğu vurgulandı.

Related Posts

Resmî Gazete’de bugün (19 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (19 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

54. Deniz Kuvvetleri Kupası Tamamlandı

Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı, Göcek’te ödül töreniyle sona erdi. Dereceye girenler ödüllerini aldı.

Tarsus’ta Yeni Cami ve Kur’an Kursu Protokolü İmzalandı

Mersin Tarsus’ta hayırsever Mustafa Kaplan tarafından cami ve Kur’an kursu yapımı için protokol imzalandı.

Yenişehir’de Silahlı Saldırı: 4 Yaralı

Yenişehir’de bir kişi, Şemaki Camisi önünde 4 kişiyi tabancayla yaraladı. Şüpheli aranıyor.

FETÖ Üyesi Şahıs Gönen’de Yakalandı

Gönen’de, FETÖ’ye üyelikten 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi.

Duvarları Renklendiren Sanatçı

Emine Ser Tanrıverdi, Yozgat’taki duvarları çocuklara yönelik resimlerle süslüyor.