İsrail’in sağlık sisteminde alarm! Yaralı askerlerin tedavisinde aksaklık

Microsoft’a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike sistemlerinde oluşan ve dünya genelinde pek çok sektörü etkileyen sorundan işgal devleti İsrail de etkilendi. İsrail’de sağlık sektörü adeta durma noktasına geldi. Sağlık hizmetlerinin yanı sıra hizmet sektörü de olumsuz etkilendi.

YAŞATTIKLARINI YAŞIYORLAR

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, İsrail’de bazı hastaneler küresel iletişim kesintisinden ciddi şekilde etkilendi. Hastanelerin sistemlerinde kesintiler yaşanıyor. İsrail Posta Servisi ve bazı basın kuruluşlarının hizmetleri aksadı.

Haaretz gazetesi, İsrail’de müşteri hizmetleri operasyonlarının durduğunu açıkladı.

İsrail’deki Ben Gurion Havalimanı yönetiminden yapılan açıklamada, başka havalimanlarında CrowdStrike sistemlerindeki sorun kaynaklı yaşanacak gecikmelerin Ben Gurion’un operasyonlarını etkileyebileceği bildirildi.

Siber güvenlik devi CrowdStrike’in sistemlerindeki aksaklık sonrası dünya çapında işletmeleri etkileyen büyük bir kesinti yaşanıyor.

CrowdStrike, dünya çapında yaşanan teknik aksaklıklara neden olan sorunu tespit ettiklerini ve kullanıcılara sorunun çözümü için “geçici” bir yol geliştirdiklerini duyurdu.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir