‘İsraf haram’ diyen Diyanet’in binlerce kitabı otoparkta çürüttüğü ortaya çıktı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılında Matbaa Harcamaları: İşte Detaylar

Geçim mücadelesi veren vatandaşların vergilerinden oluşan 130,1 milyar TL’lik dev bütçesiyle sıklıkla tartışma konusu olan Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılında matbaa harcamalarında rekor bir rakama imza attı. Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü ve Döner Sermaye İşletmesi aracılığıyla yıllık matbaa harcamalarını artıran Diyanet, 2024 yılında matbaa için 240 milyon TL ödedi.

2024 YILINDA 240 MİLYON 802 BİN LİRA

BirGün gazetesinden Mustafa Bildircin’in haberine göre, Diyanet’in üst düzey yöneticilerinin kitaplarının da bulunduğu yüz binlerce kitabı bastırarak matbaa harcamalarını artıran kurum, 2024 yılında toplamda 240 milyon 802 bin TL harcadı. Diyanet’in mali raporlarına yansıyan israf, otoparkta tozlanan binlerce kitabı ortaya çıkardı.

Diyanet Akademi binası altındaki depoda kitapların biriktiği ve fazlalık kitapların otoparka konulduğu belirtilirken, Diyanet kaynakları otopark ve depoda toplamda 5 bine yakın kitap kolisinin bulunduğunu aktardı. Otoparkın her yağmurda su altında kaldığını ve kitapların toz içinde olduğunu ifade eden kaynaklar, durumu gören yöneticilerin sorunu çözmediğini belirtti.

HATIR İLE BASTIRILAN KİTAPLAR

Diyanet kaynakları, Diyanet’in yöneticilerin kitaplarını ‘hatır ile bastırdığını’ belirterek, vergi mükelleflerinin paralarıyla bastırılan kitapların depoları doldurduğunu ve otoparkta yer kalmadığını vurguladı. Kaynaklar, “Ali Erbaş ve diğer sorumlular bu israfa nasıl son verecek?” şeklinde sorular yöneltirken, Diyanet’in artan matbaa harcamaları kamuoyunda eleştiri konusu oldu.

Related Posts

Ülkede sel felaketi: Çok sayıda ölü ve kayıp var!

Gansu Eyaleti Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, eyaletin merkezi Lanzhou kentine bağlı Yuzhong ilçesinin dağlık kesiminde meydana gelen selde 15 kişinin yaşamını yitirdiği ve 28 kişiden haber alınamadığı kaydedildi. Bölgede …

Halil Kaan Köroğlu: “Hedefim olimpiyat”

Milli kürekçi Halil Kaan Köroğlu, hedeflerine dair açıklamalarda bulundu.

Çeşme’ye Su Müjdesi: Karareis Barajı’ndan İlk Su Veriliyor

İzmir’de kuraklık nedeniyle su kesintileri sona eriyor. Karareis Barajı’ndan ilk su verilecek.

Vali Çelik’ten Hastane Ulaşımına Destek

Hakkari Valisi Ali Çelik, hastane acil servis girişine ulaşımı kolaylaştıran yol çalışmalarını inceledi.

Alevlere teslim olan köyden yürek yakan manzara! Bir kimliği, bir de telefonu kaldı

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde çıkan orman yangınında Saçaklı köyünde yaşayan vatandaşlar tahliye edilirken, yangın nedeniyle çok sayıda ev tamamen yandı. Köyde evi zarar gören Faize Soran sadece kimliğini ve telefonunu alevlerden kurtarabildi. Köyün bir diğer sakini ise Birgül Civir ise sadece 3 tavuğunu kurtarabildi.

Ünlü banka ülke genelindeki tüm ATM’lerini kaldırdı

Almanya’nın en büyük bankaları arasında yer alan DKB, tüm ATM’lerini ülke genelinde kaldırdı. Bu gelişme nakit paraya olan ihtiyacın giderek azaldığını ve bu tarz uygulamaların yaygınlaşacağını gösterdi.