İş dünyasının parlayan yıldızı Saffet Arslan

Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) – İş dünyasının başarılarıyla parlayan ismi Çinkom ve İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan Kayseri ekonomisinin yanında ülke ekonomisine de katkı sağlayan vizyoner projelerle ön plana çıkmaya devam ediyor.

İşte Saffet Arslan’ın başarılarla dolu yaşam öyküsü:

1958 yılında Kayseri’nin Hacılar ilçesinde doğan Saffet Arslan, askerlikten önce bir mobilya atölyesinde çırak olarak iş hayatına başladı. Askerlik görevini yerine getirip döndüğünde usta olarak çalışma hayatına kaldığı yerden devam etti. Vizyon sahibi olan Saffet Arslan, belirlediği hedef doğrultusunda emin adımlarla ileriye doğru adım atmış ve başarı kapılarını tek tek açmıştır.

1991 yılında Türkiye’nin kanepe üreten ilk şirketlerinden biri olan İpek Mobilya fabrikasını kurdu.

2004 yılında, yine Kayseri’de atıl şekilde duran Çinkom Maden Fabrikasını aldı; Çinkom’u faaliyete geçirip Dünya’nın 4. Büyük tesisi haline getirdi. Kazandığını, şehrine ve ülkesine artı değer olarak sunma gayesiyle gerçekleştirdiği yatırımları, devlete ve Kayseri ekonomisine katkı ve istihdam sağladı.

2006 yılında, Kayseri’nin ilklerinden olan ve içinde birçok markayı barındıran İpeksaray Alışveriş Merkezi’ni halkın hizmetine sunarak, büyük şehirlerdeki alışveriş kültürünü Kayseri’ye taşıdı.

2014 yılında ise İpekar İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş olarak sektöre girdi ve Kayseri’nin en büyük konut projelerini hayata geçirmeye başladı.

2018 yılında Proje Bazlı Teşvik Sistemi’nden yararlanacak 19 firma arasında yer alan İpek Mobilya (ÇİNKOM AŞ)Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, “1997’lerde bir iş kurarken bile hesaba çekiliyorduk. Aradan 20 yıl geçti, devletimiz, hadi iş yapın diyor. Devletimiz harç veriyorsa, biz de tuğla koyacağız.” diyerek Kayseri’ye hatta komşu illere de iş istihdamı olacaklarını müjdesini vermiştir.

Türkiye’ye ve özellikle Kayseri’ye sevdalı olan Saffet Arslan, hayırsever olarak, özellikle bilime ve öğrenciye olan desteği ile ismi takdire şayan bir boyutta.

2010 yılında, Saffet Arslan, amaçlarının daha gelişmiş ülke adına eğitime dolaysıyla eğitim kurumlarına desteklerde bulunmak olduğunu söyleyerek Melikşah Üniversitesi’ne 700 kişilik Kongre ve Kültür Merkezi binası yaptırmak için protokol imzalayıp yapımını üstlenmiştir.

2012 yılında “BİLSEM” olarak bilinen Üstün Zekalı ve Özel Yetenekli Çocuklar Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu, İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever işadamı Saffet Arslan’a teşekkür ziyaretinde bulunarak İhtiyaç duydukları her an yardım desteğini esirgemeyen Saffet Arslan’a plaket ve çiçek takdiminde bulunmuştur.

2013 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tarafından temeli atılan Erciyes Üniversitesi İncesu Ayşe-Saffet Arslan Meslek Yüksek Okulu 18.05.2018 de 7141 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Kayseri Üniversitesi bünyesinde kuruluşumuz gerçekleşmiştir.

2014 yılında İpek Mobilya ile Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “İpeksi Dokunuşla Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller-Hedef 2020 Olimpiyatları” Projesine imza attı. Böylece suça itilmiş ya da suç mağduru olmuş, sokakta kalan, uyuşturucu bağımlısı çocukların ve gençlerin sokaktan kurtarılması, topluma kazandırılması için hayırsever işadamı Saffet Arslan böylesi önemli bir projeyle toplumun bir yarasına daha sarıp çocuklarımızı suçtan korunmasına ve kurtarılmasına vesile olmuş.

2015 yılında Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nün hazırladığı ve İpek Mobilya’nın katkılarıyla yürütülen ‘İpeksi Dokunuşla Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller’ projesi kapsamında 17 bölgede eğitim alan bin 500 sporcu, törenle diplomalarını aldı. Bir yılın sonunda Değerli işadamı Saffet Arslan kıymetli projesinin meyvesini aldığı görülüyor.

2024 de Melikgazi ilçesi Erenköy Mahallesi Erciyes Üniversitesi karşısında faaliyete geçecek olan Saffet Arslan Hospis Merkezi İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan değerlendirmelerle özel ödül aldı. Hospis, yaşamının son döneminde bulunan hastaların ya da terminal dönem kanser hastalarının huzur ve yüksek bir yaşam kalitesiyle yaşamalarını sağlamak amacıyla özel merkez ya da ev şeklinde tasarlanmış ve hizmete açılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx