İngiliz bakana ‘telefon şakası’: Ukrayna’nın eski devlet başkanıyla görüştüğünü sanmış

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Bakan David Cameron’ın Ukrayna’nın eski devlet başkanlarından Petro Poroşenko olduğunu iddia eden bir kişiyle mesajlaştığını, ardından ikilinin kısa bir video görüşmesi yaptığını açıkladı.

The Guardian’ın aktardığına göre, Bakanlık, video görüşmesinin öncesinde karşılıklı yazılı mesaj alışverişi olduğunu, ardından Dışişleri Bakanı Cameron ve Poroşenko olduğunu söyleyen kişi arasında kısa bir video konferans görüşmesi yapıldığını duyurdu. Açıklamada, “Video görüşmesi açık bir şekilde Poroşenko ile yapılmış gibi görünse de Dışişleri Bakanı, görüşmenin ardından şüphelendi. Diğerleri için iletişim bilgileri talep edildi; Bakan, endişelerini göz önünde bulundurarak yanıt vermeyi kesti” denildi.

‘VİDEONUN MANİPÜLE EDİLME İHTİMALİNE KARŞI…’

Bu olayın ardından soruşturma yürüttüklerini belirten İngiltere Dışişleri Bakanlığı, söz konusu görüşmenin ‘gerçek olmadığı’ ve mesajlar ile video görüşmesinin ‘aldatmaca’ olduğuna kanaat getirdiklerini bildirdi. Bakanlık, Cameron’ın videosunun manipüle edilmesi ve daha sonra kullanılması ihtimaline karşı, başkalarının da böyle bir riskin varlığından haberdar olabilmesi için bu durumu kamuoyuna duyurduklarını kaydetti.

Dışişleri Bakanı’nın bu hatadan dolayı pişmanlık duyduğu ifade edilen açıklamada, Cameron’ın yine de ‘bu davranışa dikkat çekmenin ve yanlış bilginin kullanımına karşı koyma çabalarını artırmanın önemli olduğunu düşündüğü’ ifade edildi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx