Hindistan ve Pakistan ordularına silah sağlayan şirketler borsada yükseliyor

Hindistan-Pakistan Gerilimi: Sindoor Operasyonu Başladı

Hindistan ordusu dün akşam Pakistan topraklarındaki 9 terör hedefini vurarak Sindoor Operasyonu’nun başladığını duyurdu. Pakistan, saldırılarda 6 konumda en az 8 kişinin öldüğünü ve 35 kişinin yaralandığını açıkladı. Ülke, saldırıyı savaş eylemi olarak nitelendirdi ve buna karşılık vereceğini belirtti.

Bölgedeki tansiyonun yükselmesiyle beraber Hindistan ve Çin’deki savunma şirketlerinin hisselerinde artış yaşandı. Hindistan’daki şirketler, gerilimin etkisiyle son 30 günde yüksek büyüme oranları elde etti. Bu şirketler arasında önde gelen savunma ve hava savunma sanayisi şirketleri bulunuyor. Ayrıca ülkede Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) üreten şirketlerin hisseleri de önemli ölçüde arttı.

Çin’de Savunma Hisselerinde Büyüme

Çin savunma endüstrisinde de Pakistan’a silah sağlayan şirketlerde artışlar yaşandı. Savaş jeti üreten firmalar başta olmak üzere ülkenin en büyük 10 savunma şirketi büyüme gösterirken, ülke borsasındaki savunma endeksi de yüzde 4 artış kaydetti.

Related Posts

Elektrikle balık avında facia: 24 yaşındaki recep öldü

Muğla’da çayda arkadaşları ile birlikte elektrik ile balık avlayan genç akıma kapılarak yaşamını yitirdi.

Hafif ticari araçta zulalanmış 20 kaçak telefon yasaklandı

Batman’da, polis ekipleri tarafından durdurulan hafif ticari araçta yapılan aramada tornavida ile sökülen torpidonun altına zulalanmış 20 kaçak cep telefonları yakalandı.

ABD jetlerini suya atıyor: Bir F-18 daha gemiden düştü!

ABD Donanması’na ait bir F-18 savaş uçağı, uçak gemisi Truman’ın güvertesinden Kızıldeniz’e düştü. Bir hafta içinde aynı gemide yaşanan ikinci kazada pilotlar kurtarıldı. Olay, uçak gemisinin operasyonel güvenliğini sorgulatıyor.

Vatikan’da tarihi seçim: Yeni Papa için Konklav başladı

Vatikan’da tarihi seçim: Yeni Papa için Konklav başladı

Hindistan Pakistan savaşını 6 yıl önce satır satır yazmışlar: ‘Nükleer kış Türkiye’yi doğrudan etkiler’

Güney Asya’da gerilim, küresel bir felaketin kıyısına dayandı. Hindistan ile Pakistan arasında haftalardır tırmanan çatışmalar, sınır ötesi füze saldırılarıyla sıcak savaşa dönüştü. Dünya nefesini tutarken, en büyük korku ise nükleer silahların devreye girmesi. İki ülkenin toplamda 300’e yakın nükleer başlığa sahip olduğu bilinirken, olası bir nükleer saldırı sadece bölgeyi değil, iklimi, tarımı ve güvenliğiyle Türkiye dahil tüm dünyayı etkileyebilir.

HSK seçimlerinde gerginlik: CHP seçimden çekildi!

TBMM Karma Komisyonu’nda yapılan Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) seçimlerini CHP, anayasa ve iç tüzük ihlali gerekçesiyle terk etti. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, “HSK’ya seçtirdiğiniz isimlerle yargıyı rakiplerinizi telef etmek için kullanacaksınız bu yol yol değildir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir