Fatih Altaylı: Bir dostum “Kürt Açılımı” üzerine yaptığımız sohbette, ‘İktidarın taviz verme arzusu Kürtler için fırsat’ dedi

Fatih Altaylı’nın Anlattığı “2. Kürt Açılımı” Hakkında Sohbet

Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde, bir arkadaşının “2. Kürt Açılımı” konusundaki sohbetini aktardı. Sohbette, geçmişte HDP’de siyaset yapmış bir Kürt siyasetçinin AKP-MHP hükümetiyle yeni bir çözüm sürecini mümkün gördüğünü ifade etti.

Mezkûr siyasetçi, iktidarda kalmak için her türlü tavizi vermeye hazır olan Erdoğan’ın MHP ve HÜDAPAR gibi yapıları güçlendirdiğini ve şimdi de Kürtlerin benzer imtiyazlar elde edebileceğini savundu.

Demokrasi ve hukukun yokluğunun öncelikli bir sorun olmadığını, asıl önemli noktanın içerideki tutukluların serbest kalması ve 40 yıllık taleplerin karşılanması olduğunu belirtti.

Belirtilen kişi, “Erdoğan her konuda kendi seçmenini ikna edebilir, MHP’yi bile bu işe ortak etti” diyerek AKP’nin her durumdan yararlanmaya çalıştığını iddia etti. Ayrıca, “dağ kadrosu”nun Demirtaş’ı sevmediğini ve seçmen nezdinde de Demirtaş’ın beklentileri karşılamadığını öne sürdü.

TIKLAYIN – TBMM’de tarihî zirve | Öcalan’ı ziyaret eden DEM Parti heyeti, Kurtulmuş ve Bahçeli ile görüştü, neler konuşuldu, hangi açıklama yapıldı?

Fatih Altaylı, bu sohbeti aktararak “yeni açılım”ın, iktidarın taviz verme esnekliğini kullanıp Kürt taleplerine alan açmayı amaçladığını öne sürdü. Yazıda, AKP’nin AB, ABD ve Rusya gibi güçlerle yaptığı benzer uzlaşmalara atıf yapılarak, şimdi de Kürt tarafının bu fırsattan faydalanmak istediğini aktardı:

“‘Olmasa da olur. Biz kendi açımızdan bakıyoruz, nerden baksan 2027 sonuna kadar seçim yok. Fırsat penceresi açık. Biz de kazanım elde edelim. İçerdekiler dışarı çıksın, Erdoğan’ın istediği anayasa değişikliği olsun. Biz de oraya isteklerimizi sıkıştıralım.’

‘Erdoğan’ın seçmeni buna evet der mi?’

Dedi ki, ‘Erdoğan her durumda seçmenine bunu anlatabiliyor. Düşünsenize MHP’yi bu işin sözcüsü ve öncüsü yapmayı bile başardı.’

Ekledi, ‘Erdoğan’ın her şartta iktidarda kalmak istediğini gören, AB, ABD, Rusya, herkes bundan faydalanıyor. Geri Kabul Anlaşması’nı başka hangi iktidar imzalar ve uygulardı. Artık bundan faydalanma sırası Kürtlerde. Ayrıca da Demirtaş falan da hikaye, dağ kadrosu zaten sevmezdi, seçmen açısından bakınca da kendine faydası yok ki adamın’ dedi.

Fatih Beyciğim, yeni sürecin mantığı bu. En azından kimi HDP’liler böyle bakıyor. Her halükarda iktidarda kalma isteğinden faydalanmak istiyorlar.””


Annem Ankara: Ne dönem ne de Ankara dizisi olabiliyor!


Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Yeşil ve gri pasaportta sistem değişecek, Avrupa’ya gidiş nasıl olacak?

TIKLAYIN – Talisca’nın geliş tarihi ve kazanacağı ücret belli oldu!

TIKLAYIN – Spor yazarları, Galatasaray’ın Göztepe galibiyetini yorumladı: “2025’te yine kendisi ile yarışacak gibi görünüyor”

TIKLAYIN – Kuzey Marmara Otoyolu’nda araç geçiş garantisi artırıldı

TIKLAYIN – Türkiye’nin gıda ihracatında pestisit ve salmonella alarmı!

Related Posts

TBMM Genel Kurulu toplandı: Meclis gündeminde hangi konular var?

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanarak gündem dışı konuşmalara yer verdi. Hakkari, Kocaeli ve Erzincan milletvekilleri illerindeki ulaşım, işsizlik, eğitim ve terör konularına dikkat çekerken, bazı milletvekilleri Hz. Muhammed’e yönelik karikatüre karşı Meclis’te Salavat-ı Şerif okudu.

Şenol Aslanoğlu’ndan Cemil Tugay iddiasına yanıt

Bu sabah gözaltına alınan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun, “Bizim burada olmamızın sebebi Cemil Tugay’dır” dediği iddia edildi. Aslanoğlu yaptığı açıklama ile iddiaları yalanlayarak, “Bu iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.

AB dönem başkanlığında devir teslim gerçekleşti: Yeni slogan ‘Değişen dünyada güçlü bir Avrupa’

Danimarka Avrupa Birliği dönem başkanlığını Polonya’dan devraldı. Danimarka, dönem başkanlığı için ‘Değişen dünyada güçlü bir Avrupa’ sloganını seçti.

DEM Parti’den İzmir operasyonuna tepki

Şafak operasyonlarını eleştiren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Siyasi hesaplaşmaların yargı yoluyla çözülme gafletinden bir an önce vazgeçilmelidir.” dedi.

İstanbul’da ‘yasaklı’ Onur Yürüyüşü eylemlerine katılanlara tutuklama talebi

İstanbul’da düzenlenen 23. Onur Yürüyüşüne katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan vatandaşlardan 50’si adli kontrol ile serbest bırakılırken 3 kişi hakkında tutuklama talep edildi

Akılalmaz vahşet! Ünlü oyuncu sevgilisini öldürüp parçalara ayırdı

Avustralya’nın en popüler reality şovlarından “Beauty and the Geek Australia” ile tanınan ve reklam filmlerinde de rol alan oyuncu Tamika Chesser, erkek arkadaşını öldürüp cesedini parçalara ayırdı.