Bağımsız Enflasyon Araştırma Kümesi’nin (ENAGrup) bilgilerine nazaran, kasımda aylık enflasyon yüzde 4,24 arttı.
ENAGrup, Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) evvel kasım ayına ait enflasyon hesaplamasını açıkladı. ENAGrup’un Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) eylül ayında bir evvelki aya nazaran yüzde 4,24 oranında arttı. Bu artışa karşın, yıllık enflasyon 186,27’den yüzde 170,70’e geriledi.
ENAGrup’un araştırmasına nazaran, yılbaşından bu yana geçen 11 aylık periyottaki enflasyon artışı yüzde ise yüzde 125,43 oldu.
AYLIK EN FAZLA FİYAT ARTIŞ BAYAN PARDÖSÜSÜNDE OLDU
E-TÜFE datalarına nazaran; aylık artış en fazla yüzde 15,40 ile giysi ve ayakkabı kaleminde kümesinde oldu. En fazla artış gösteren unsur kümesinde yüzde 18,05 bayan pardösüsü başı çekti. Onu yüzde 15,17 ile erkek ayakkabısı ve 14,26 ile mesken eşyası takip etti. Kasım ayında fiyatı en çok düşen ize yüzde 1,92 ile konut oldu.