Emekliler Kartal’da simit ve su ile sofra kurdu, iktidara seslendi: Emekliyi paspas gibi ezdiniz!

“`html

Emekliler Kartal Meydanı’nda Taleplerini Dile Getirdi

Bugün Kartal Sahil Meydanı’nda, emekliler gerçekleştirdikleri basın toplantısıyla sorunlarını ve taleplerini kamuoyuna açıkladı. Eylem öncesinde, Birleşik Emekliler Sendikası, simit ve su bulunan bir emekli sofrası kurarak katılımcılara moral verdi. Sofranın başında konuşan bir emekli, “28 yıl çalıştım, vergilerimi bu yönetime ödedim. Benim haklarım bu olmamalıydı. Onurlu bir yaşam istiyorum, çocuklarım için iyi bir gelecek sağlayamıyorum. Evimi geçindiremiyorum. Bir emekli olarak haykırıyorum, artık yeter! 2024 yılı emekli yılı dediniz ama emekliyi yok saydınız. Yeter!” ifadelerini kullandı.

Bu etkinlik, Birleşik Emekliler Sendikası ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu (EYT-EF) tarafından organize edildi. Kartal Sahil Meydanı’nda bir araya gelen emekliler ve emeklilik bekleyen BAĞ-KUR’lular, “Ekonomi politikalarınız yoksullaştırma sürecine dönüştü, masum halkın gözyaşlarına neden oldunuz. Asgari ücretli de eziliyor. Sağladığınız %30’luk zam, sefaletin sadece bir belgesi. Açlık çeken bir bebeğin ve 70 yaşındaki emeklinin sorumluluğunu nasıl ödeyeceksiniz?” diyerek asgari ücretin 35 bin TL, en düşük emekli maaşının ise 50 bin TL olmasını talep ettiler.

Eylemde, EYT-EF Genel Başkanı Arzu Lastikçi basın açıklaması yaptı. Ardından, Birleşik Emekliler Sendikası Genel Başkanı Mahmut Şengül, Zafer Partisi GİK Üyesi Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci ve Yeniden Refah Partisi Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Özçelik konuyla ilgili açıklamalarda bulundular.

Temsili Emekli Sofrası Kuruldu

Etkinlik öncesinde, Birleşik Emekliler Sendikası tarafından hazırlanan emekli sofrasında bulunanlar, ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Bir emekli, “28 yıl boyunca çalıştım ve bu hükümete vergi ödedim. Bunu hak ettiğimi düşünmüyorum. Onurlu bir yaşam istiyorum. Çocuklarımın ve ailemin geleceğini koruyamıyorum. Evimi geçindiremiyorum. Bir emekli olarak sesleniyorum, yeter artık. 2024 yılı emekliler için bir umut dediniz ama bizleri yok saydınız.” dedi.

EYT-EF Genel Başkanı Lastikçi’nin Açıklamaları

EYT-EF Genel Başkanı Arzu Lastikçi, basın toplantısında vurguladı: “Ülkemizin en kötü günlerini yaşıyoruz. Emeklilere yönelik politikalar yoksulluğa sürükledi, insanları çaresiz bıraktı. Verdiğiniz asgari ücret artışı, geçim standartlarını sağlamaktan uzak. Ekmeğini bulamayan bir toplumun vebalini nasıl ödeyeceksiniz?”

Temel İhtiyaçlarımız Karşılanmıyor

Lastikçi, “Artık yoksulluğun tanımı değişti. Ekmeğimiz elimizden alındı, emekçiler en temel haklarından mahrum kaldı. Aylık bağlama oranları düşürüldü ve gerçek enflasyon oranları ile halk muhtaç duruma düşürüldü. Adil bir sistem istiyoruz.” dedi.

Şengül: “Asgari Ücret ve Emekli Artışları Tiyatrosu”

Birleşik Emekliler Sendikası Genel Başkanı Mahmut Şengül, asgari ücret artışları ve emekli maaşlarının üzerindeki politikaların tiyatro olduğunu belirterek, “Sarayda kurulan sofralarla emeklilere yemek dağıtılması, gerçek koşulları yansıtmıyor. Bugün asgari ücret, yalnızca kira ödemeye yetiyor.” ifadelerini kullandı.

Şengül, ayrıca TÜİK’in verilerinin halkı yanıltmak amacı güttüğünü ve devlet kurumlarının gerçek sorunları ele alması gerektiğini vurguladı.


“`
Bu haber içeriği, emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukları, taleplerini ve hak arayışlarını dile getirirken SEO uyumlu anahtar kelimeleri dengeli bir şekilde içermektedir. Okuyucu dostu bir dil kullanarak, konunun önemini ve aciliyetini vurgulamaktadır.

Related Posts

Elektrikle balık avında facia: 24 yaşındaki recep öldü

Muğla’da çayda arkadaşları ile birlikte elektrik ile balık avlayan genç akıma kapılarak yaşamını yitirdi.

Hafif ticari araçta zulalanmış 20 kaçak telefon yasaklandı

Batman’da, polis ekipleri tarafından durdurulan hafif ticari araçta yapılan aramada tornavida ile sökülen torpidonun altına zulalanmış 20 kaçak cep telefonları yakalandı.

ABD jetlerini suya atıyor: Bir F-18 daha gemiden düştü!

ABD Donanması’na ait bir F-18 savaş uçağı, uçak gemisi Truman’ın güvertesinden Kızıldeniz’e düştü. Bir hafta içinde aynı gemide yaşanan ikinci kazada pilotlar kurtarıldı. Olay, uçak gemisinin operasyonel güvenliğini sorgulatıyor.

Vatikan’da tarihi seçim: Yeni Papa için Konklav başladı

Vatikan’da tarihi seçim: Yeni Papa için Konklav başladı

Hindistan ve Pakistan ordularına silah sağlayan şirketler borsada yükseliyor

Hindistan ordusu dün akşam Pakistan topraklarındaki 9 “terör hedefini” vurarak Sindoor Operasyonu’nun başlattığını duyurdu. Pakistan, bu saldırılarda 6 konumda en az 8 kişinin öldüğünü 35 kişinin de yaralandığını duyurdu. Pakistan, “savaş eylemi …

Hindistan Pakistan savaşını 6 yıl önce satır satır yazmışlar: ‘Nükleer kış Türkiye’yi doğrudan etkiler’

Güney Asya’da gerilim, küresel bir felaketin kıyısına dayandı. Hindistan ile Pakistan arasında haftalardır tırmanan çatışmalar, sınır ötesi füze saldırılarıyla sıcak savaşa dönüştü. Dünya nefesini tutarken, en büyük korku ise nükleer silahların devreye girmesi. İki ülkenin toplamda 300’e yakın nükleer başlığa sahip olduğu bilinirken, olası bir nükleer saldırı sadece bölgeyi değil, iklimi, tarımı ve güvenliğiyle Türkiye dahil tüm dünyayı etkileyebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir