Elazığ’da ‘Sporda İlk Adım’ Projesi ile Genç Yetenekler Keşfediliyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sporda İlk Adım’ Projesi kapsamında Elazığ’da genç sporcuların keşfedilmesi hedefleniyor.
‘Sporda İlk Adım’ Projesi, ilkokul öğrencilerini sporla buluşturmayı amaçlayan bir proje olup, Elazığ merkezde 17 okul ve ilçelerde 4 okul olmak üzere toplamda 21 ilkokulda uygulanmaktadır. Proje çerçevesinde öğrencilere farklı spor dallarında temel eğitimler verilmektedir. Bu projenin temel amacı, çocukları erken yaşta spora teşvik etmek, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine destek olmak ve geleceğin yetenekli sporcularını keşfetmektir. Öğrencilere atletizm, basketbol, voleybol, futbol, hentbol, halk oyunları, badminton, masa tenisi ve dart gibi spor dallarında eğitimler verilerek, deneyimli antrenörler eşliğinde sporun temel kuralları öğretilmektedir.
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Proje sadece spora dair temel bilgiler vermekle kalmayıp, öğrencilerin kişisel gelişimlerine de katkı sağlamaktadır. Şehrimiz spor alanında önemli adımlar atmaktadır ve daha fazla çocuğa ulaşarak spor kültürünü yaygınlaştırmayı hedeflemekteyiz” denildi. – ELAZIĞ

More Stories
CUMA NAMAZI NASIL KILINIR? 18 Nisan Cuma namazı kaç rekat, farz mı ve saat kaçta kılınıyor? Diyanet İstanbul, Ankara Cuma saati!
Araştırmacı Dr. Aleksandra Berditchevskaia’dan yapay zekâ kullanıcılarına uyarı: Eleştirel bakış şart
Erciş’te Okuma Yazma Kurslarıyla Kadınlar Hayallerine Kavuşuyor