Dinozorlar için servet ödenen Ankapark’ta yeni gelişme; Gökçek’in konuşan robotu da yaptırılmış

Ankapark’ta Yapılan Harcamalar Arasında Konuşan Melih Gökçek Robotu da Var

Ankara’nın Ankapark adlı tartışmalı eğlence parkı için yapılan harcamalar kapsamında ilginç bir detay ortaya çıktı. Parkta sergilenen ve eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e benzeyen bir konuşan robotun 66 bin dolar ödendiği belirtildi.

Ankapark adıyla bilinen tesis için yapılan 801 milyon dolarlık harcamalara rağmen beklenen ilginin görememesi sonucunda tesis kapatıldı ve hurda yığınına dönüştü. Bu israf harcamaları arasında yer alan konuşan Melih Gökçek robotunun ise 2013 yılında sipariş edilip 2014 yılında ödemesinin gerçekleştirildiği öğrenildi. İlk olarak Gökçek’in makamında sergilenen robot, daha sonra Ankapark Tanıtım Çadırı’na ve son olarak da depoya taşındı.

Ayrıca, park için alınan ancak kurulumu yapılmayan oyuncakların maliyeti 4 milyon 12 bin 243 dolar olarak hesaplanırken, bu oyuncakların şu anki değerinin 141,7 milyon TL olduğu belirlendi. Tesis için kurulan oyuncakların alım maliyeti ise 31 milyon 25 bin 705 dolar olarak kaydedildi. Toplamda oyuncaklar için harcanan paranın güncel değerinin 1 milyar 95 milyon TL’yi aştığı görüldü.

Ayşe Kulin: “Güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan yazardı”

Related Posts

Filistinlilerin büyük felaketi : ‘Nekbe’

İsrail’in 15 Mayıs 1948’de kuruluşunu ilan etmesinin ardından yaklaşık 750 bin Filistinli topraklarından zorla göç ettirildi. Filistinlilere, toprak kaybı, katliam, köylerinin haritadan silinmesi ve daha birçok acı dolu izler bırakan Büyük Felaket’in üzerinden 77 yıl geçti.

ABD’ye izinsiz kurbağa embriyosu getiren Rus araştırmacı 20 yıl hapisle yargılanıyor

ABD’nin Harvard Üniversitesi’nde kanser araştırması yapan Rus vatandaşı Kseniia Petrova (30) hakkında, ülke dışından gümrük beyanı yapılmamış kurbağa embriyosu getirdiği suçlamasıyla yargılandığı davada, 20 yıla kadar hapis ve 250 bin dolara kadar para cezası isteniyor.

Bir gecede sel vurdu: Osmaniye’de dere taştı, evler su altında kaldı

Osmaniye’de dün etkili olan sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Bülbül Deresi’nin taşması sonucu araçlar sürüklendi, bölgedeki evler su altında kaldı. Ekiplerin yardımıyla hasar tespit ve temizlik çalışmaları başlatıldı.

Nureddin Yıldız’ı protesto ettikleri için tutuklanan Boğaziçili 6 öğrenci serbest!

Boğaziçi Üniversitesi’nde 13 Mayıs’ta Nureddin Yıldız’ın etkinliğine karşı yapılan protestolarında gözaltına alınıp tutuklanan 6 öğrenci tahliye edildi.

Ünlü iş insanı İsmet Celebcioğlu hayatını kaybetti

Ankara’da bulunan CEPA AVM ve Üstünçelik şirketlerinin kurucusu İsmet Celebcioğlu, 89 yaşında hayatını kaybetti.

Zirve yolculuğunda yorgun düşen dağcı hayatını kaybetti

Dünyanın zirve noktası Everest’e tırmanmaya çalışan Filipinli dağcı, aşırı yorgunluktan hayatını kaybetti.