Dinlenirken ortaya çıkan titremeler Parkinson belirtisi olabilir

Parkinson Hastalığının Risk Faktörleri ve Tedavi Yöntemleri

65 yaş üstü bireylerde sıkça görülen Parkinson hastalığının genetik ve çevresel faktörlerden etkilendiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Kütükçü, tarım ve böcek ilaçlarına maruz kalanlarda hastalık riskinin yüzde 70 arttığını vurguladı.

Hareket kontrolünde önemli rol oynayan dopamin maddesindeki işlev bozuklukları nedeniyle ortaya çıkan Parkinson belirtilerini açıklayan Kütükçü, hastalığın dört ana belirtisinin hareketlerin yavaşlaması, tremor adlı tiremeler, kas sertliği ve denge kaybı olduğunu aktardı.

Tedavi Seçenekleri ve Başarı Oranı

Parkinson hastalığının ilerleyici bir hastalık olduğunu belirten Prof. Dr. Yaşar Kütükçü, hastalığın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan belirtileri ve tedavi seçeneklerini açıkladı. Kütükçü, hastaların şikayetlerine yönelik tedavilerle hayat kalitesinin yıllar boyu korunabileceğini ve tedaviye yüzde 90 oranında olumlu yanıt alındığını belirtti.

Cerrahi Müdahale ve İlerleyen Evreler

İleri evrelerde cerrahi müdahalenin gündeme gelebileceğini ifade eden Prof. Dr. Yaşar Kütükçü, apomorfin enjeksiyonları ve ilaç infüzyonu gibi tedavi yöntemlerinin yanı sıra cerrahinin bazı durumlarda tercih edilebileceğini dile getirdi. Cerrahi tedavinin beyinde belirli bölgelere uyarı gönderme şeklinde gerçekleştiğini belirten Kütükçü, ameliyatın gerekliliği ve uygulanma şekli konusunda titizlikle karar verilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Amazon’un sessiz savaşçısı: Akrep zehri kanser hücrelerini nasıl yok ediyor?

Amazon’un sessiz savaşçısı: Akrep zehri kanser hücrelerini nasıl yok ediyor?

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

Stres hormonları kısa vadeli çözümlerle düşebilir mi?

Stres hormonları kısa vadeli çözümlerle düşebilir mi?

Yaşlılıkta yalnızlık tehlikesi; uzmanlar depresyon ve Alzheimer’a karşı uyarıyor

“Eğitim, sağlıklı beslenme, sosyal yaşam ve hareketli yaşam tarzı büyük önem taşıyor”

Her 6 çiftten 1’i kısırlık problemi yaşıyor! Nedeni obezite ve sigara olabilir

Her 6 çiftten 1’i düzenli ve korunmasız bir yıldan fazla cinsel ilişki yaşamasına rağmen bebek sahibi olamıyor. İnfertilite yani kısırlık sebebi her iki cinsiyette de eşit oranlarda görülüyor. Prof. Dr. Tümay İpekçi, erkeklerdeki kısırlığın nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

İftira atmak bir hastalık mı yoksa huy mu?

Klinik psikiyatri uzmanları, sürekli iftira atma davranışının tek başına bir “hastalık” olarak tanımlanmadığını, ancak sıklıkla “pseudologia fantastica” (patolojik yalan söyleme) ve altında yatan kişilik bozukluklarıyla ilişkili semptomlar sergilediğini vurguluyor.