DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan: İmralı Ziyareti İçin Başvuru Yapıldı
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Adalet Bakanlığı’na üçüncü kez İmralı Adası’na gitmek için başvuru yapıldığını duyurdu. Adalet Bakanlığı tarafından onay alan ziyaretin yarın gerçekleşeceği belirtildi.
Görüşmenin ardından, Abdullah Öcalan’dan silah bırakma çağrısı gelmesi bekleniyor. Doğan, “Öcalan’dan gelecek tarihsel açıklamayı bekliyoruz. Yeni bir hayatın eşiğindeyiz.” şeklinde konuştu ve görüşmenin görüntülü olmasının önemli olduğunu vurguladı.
DEM Parti’nin İmralı heyetinde daha önce Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan bulunuyordu. Bu sefer ise Ahmet Türk’ün de başvuru listesinde olduğu belirtiliyor. Heyetin ziyaretin ardından detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.
DEM Parti kaynakları, teröristbaşı Öcalan’ın çağrısının şubat ayı sona ermeden gelebileceğini öne sürüyor.
SÜREÇ BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMASIYLA BAŞLADI
Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim 2024’te yaptığı “Teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın.” açıklamasıyla başlayan süreçte, DEM heyeti daha önce iki kez PKK elebaşısı Abdullah Öcalan ile görüşmüştü. Gözler, İmralı’dan gelecek çağrıda.
More Stories
A Milli Takım, Macaristan ile 1-1 Beraberliği Elde Etti
RTÜK’ten 5 medya kuruluşuna İBB cezası
Birileri işi sulandırmaya başladı! Geceyi Saraçhanede geçiren Özel’in uyuduğu yatağı paylaştılar