DEM Parti’den Akdeniz Belediyesi eş başkanlarının gözaltına alınmasına tepki

Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları ve Meclis Üyeleri Gözaltına Alındı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında DEM Partili Akdeniz Belediyesi eş başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan ile birlikte belediyenin DEM Parti’li meclis üyeleri Özgür Çağlar, Neslihan Oruç, Yakup Danış ve Hikmet Bakırhan gözaltına alındı.

DEM Parti yetkilileri gözaltı kararının ardından yaptıkları açıklamada, “Halk iradesine karşı darbeci pratiklerini sürdüren AKP iktidarı, sabah saatlerinde Mersin Akdeniz Belediyesi yöneticileri ve meclis üyelerimizi gözaltına aldı. Belediye çevresi kolluk kuvvetleri tarafından ablukaya alınarak giriş çıkışlara engel konuldu. Yapılan soruşturmanın ise 2024 yılına ait olduğu belirtiliyor” dedi.

‘Halkımızın İradesine Sahip Çıkacağız’

DEM Parti’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“İktidarın yıllardır uyguladığı darbe yöntemlerini halk iradesine karşı güç kullanarak gerçekleştirdiğini gayet iyi biliyoruz. Kürt düşmanlığını körükleyen ve halkın iradesini tanımayan iktidar, ne yaparsa yapsın daha fazla kaybedecek. Her platformda bu baskıcı anlayışa karşı çıkarak, halkımızın iradesine sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

(SOSYAL MEDYA)

Related Posts

Suriye’ye gidenler yolcular dikkat! Türkiye’ye geri dönüşte yeni düzenleme

Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği, askeri gerginlikler nedeniyle Suriye’de hava yolu ulaşımının aksaması üzerine Türkiye’ye kara sınır kapılarından dönüş için yeni bir düzenleme yapıldığını duyurdu.

Şehit çocuğuna Aziz Yıldırım sürprizi

Konya’da, 7 yıl önce Giresun’un Güce ilçesi kırsalında PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Cevizci’nin oğlu Mehmet Akif’e sürpriz doğum günü partisi düzenlendi.

Evinden uyuşturucu çıkan müdür yardımcısı hakkında yeni gelişme

Sakarya’da evinde uyuşturucu bulunan okul müdür yardımcısı görevden uzaklaştırıldı.

Özgür Özel ve Muharrem İnce buluştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Ankara’da Memleket Partisi Genel Merkezi’nde Muharrem İnce ile bir araya gelecek. Görüşmede İnce’nin CHP’ye dönüşü masada.

İsrail-İran çatışmasında Rusya’nın pozisyonu ne?

İsrail-İran çatışmasında Rusya’nın pozisyonu ne?

İmralı heyetinin yeni üyesi Mithat Sancar oldu

Mithat Sancar’ın dahil olduğu İmralıu heyetinin kısa süre içinde Öcalan’ı ziyaret etmesi bekleniyor