Güncel Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Cumhurbaşkanı imzaladı… Siber Güvenlik Başkanlığı kuruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında Siber Güvenlik Başkanlığı kuruldu.

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Siber Güvenlik Başkanlığı kuruldu.

Siber Güvenlik Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı, kamu tüzel kişiliğine sahip, özel bütçeli bir kuruluş olup merkezi Ankara’da yer alacak.

Başkanlık, siber güvenliği sağlamak amacıyla politika, strateji ve hedefleri belirleyecek, eylem planları hazırlayacak, mevzuat çalışmalarını yürütecek ve ilgili faaliyetlerin koordinasyonunu sağlayacak.

Siber Güvenlik Başkanlığı ayrıca, siber güvenlik konusunda farkındalığı artırmak, bilinçlendirmek ve eğitim çalışmaları yürütmeyi hedeflerken, kamu, özel sektör ve üniversiteler arasındaki işbirliğini destekleyici projeler üzerinde de çalışacak.

135 KADRO OLUŞTURULACAK

Başkanlık, görev alanına giren konularda çalışma grupları oluşturacak ve bakanlıklar, kamu kurumları, özel sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan bu gruplarla işbirliği yapacak. Ayrıca, Siber Güvenlik Başkanlığı’na 135 personel atanarak güçlü bir yapı oluşturulacak.

Daha fazla detay için buraya tıklayabilirsiniz

denetme sex veren site HD başarıbet giriş onwin giriş