Bursa’da son 8 ayda 135 bin kez sağlık hizmeti verildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetlerinde Özveriyle Çalışmaya Devam Ediyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Evde Hasta Bakım ve Ambulansla Hasta Nakil Hizmetleri ile Bursalılara 2024 yılında da 135 bin kez sağlık hizmeti sundu. Toplam 161 personel, 20 hasta nakil ambulansı ve 48 binek araçla vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağladı.

1 Nisan’dan bu yana toplam 46.793 hemşirelik hizmeti verilerek hastaların tedavi süreçlerine katkı sunuldu. Ayrıca 33.475 kez hastaların banyo ve kişisel bakım ihtiyaçları karşılandı. Ambulansla 24.655 kez hasta nakil hizmeti sağlanırken, 17.716 kez de fizik tedavi desteği sunuldu. Fizyoterapistler tarafından gerçekleştirilen 1.750 uzman ziyareti ile hastaların tedavi süreçleri hızlandırıldı. Ayrıca 4.839 kez doktor muayenesi hizmeti, 1.993 kez de psikolojik danışmanlık desteği verildi.

Yatağa bağımlı hastalara ise 2.181 kez ev temizliği hizmeti götürüldü. 1 Nisan 2024 tarihinden bu yana destek sağlanan vatandaşların yüzde 83,3’ünü 65 yaş üstü, yüzde 16,66’sını ise 65 yaş altındaki vatandaşlar oluşturdu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sosyal belediyecilik anlayışıyla Bursalıların yaşam koşullarını iyileştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Halkımızın zor zamanlarında yanlarında olmak, elimizden gelen tüm destekleri sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Evde Hasta Bakım ve Ambulansla Nakil Hizmetlerimiz 7 gün 24 saat kesintisiz şekilde devam ediyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana ihtiyaç duyan birçok hastaya destek sağladık. Tüm hastalarımıza şifa ve özveriyle çalışan ekip arkadaşlarımıza da kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Related Posts

OGM’den “yanmaz kıyafet” tepkisi

Orman Genel Müdürlüğü, “Bu yılın yanmaz kıyafetleri Seyitgazi’den sonra dağıtıldı.” iddialarını yalanladı.

Beştepe’de Cevdet Yılmaz ile Türk-İş Başkanı Atalay görüştü

Son dakika bilgisine göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay Beştepe’de görüştü.

Bakan Tunç: Yolsuzluğun partisi olmaz yargı gereğini yapar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla yürütülen soruşturmalarda partili ayrımı yapmadığına dikkat çekerek bugüne değin CHP’li ve AK Partili belediyeler başta olmak üzere pek çok belediyenin mercek altına alındığını belirtti.

Bayern Münih transferi resmen açıkladı: Luis Diaz’ın forma numarası belli oldu

Alman ekibi Bayern Münih, İngiliz takımı Liverpool’da forma giyen Kolombiyalı futbolcu Luis Diaz’ı transfer etti.

Kuzey Kore’de ‘Yeni Bahar’: İlk kez açıldılar

Baskıcı ve dışa kapalı yönetimiyle bilinen Kuzey Kore’de bir ilk yaşandı. Devlet televizyonunda yayınlanan ‘Yeni Bir Bahar’ adlı dizide; devletteki yolsuzluklar, liyakat yerine sadakat tercihi ve bürokrasiyle mücadelesinde yaşadığı başarısızlıklar anlatıldı.

Bilecikli Sporcular Türkiye Şampiyonasında Başarı Elde Etti

Konya’da düzenlenen Naili Moran Türkiye Şampiyonası’nda Bilecik’ten Ecem ve Nurevşan başarılı oldu.