Bayram Öncesi Resmen Açıklandı: Geçici Süreliğine Yüzde 20 İndirim Yapılacak

Türkiye’de yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle günden güne yoksullaşan emekliler için günü kurtarmak adına geçici önlemler alınmaya devam ediliyor.

Emeklilerin zam talebine yanıt vermeyen iktidar, türlü uygulamalar ile milyonlarca vatandaşı oyalarken, son haber bayram öncesinde geldi. 16 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı öncesinde uçak ve şehirlerarası otobüs biletlerine olan talebin artışıyla birlikte emekliler için yeni bir uygulamaya gidildi.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI: BİLETLER YÜZDE 20 İNDİRİMLİ SATILACAK

Emekli olduğunu belgeleyen vatandaşlar için artık otobüs firmaları tarafından düzenlenecek şehirlerarası ulaşım biletlerinde yüzde 20 indirim uygulanacak. Bu indirim ilk aşamada 31 Aralık 2024 tarihine kadar sürecek.

Sektördeki düzenlemeleri daha adil ve kapsamlı hale getirmeyi amaçlayan değişikliğin koordinasyonunu ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı düzenleyecek.

TOGG İÇİN KAPASİTE ARTIŞI KARARI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın düzenlemeleri kapsamında, Yerli Malı Belgesine sahip elektrikli otomobiller için asgari kapasite oranı artırıldı. Bu oran, %25’ten %50’ye yükseltildi. Bu değişiklikle, yerli üretim elektrikli otomobillerin kullanımının teşvik edilmesi hedefleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx