Bakırköy’de açılan ‘Ben Kolay Ölmem’ adlı sergi gazete manşetlerinden oluşuyor: Hüzünlü koleksiyon

İspirtohane Kültür Merkezi’nden Duygusal Sergi: “Ben Kolay Ölmem”

İstanbul Bakırköy’de bulunan İspirtohane Kültür Merkezi’nde, koleksiyoner A. İlhan Gülek’in arşivinden derlenen “Ben Kolay Ölmem” adlı sergi, sanatseverlerle buluştu. Bu duygusal sergi, 90’lı yıllarda Atatürkçü aydınlara yönelik gerçekleştirilen karanlık suikastların manşetlerini taşıyan orijinal gazetelerden oluşmaktadır. Biz de Gülek ile sergi hakkında konuştuk.

Serginin Önemi ve Güleğin Yorumu

“Bu koleksiyon benim en hüzünlü ve en acı veren koleksiyonum” diyen Gülek, lise yıllarından bu yana Cumhuriyet gazetesini takip ettiğini ve her gün düzenli olarak satın aldığını belirtiyor. Serginin ilk gazetesi, lisedeyken çıktığı ilk ders boykotunu tetikleyen Prof. Cavit Orhan Tütengil’in suikast haberini içermektedir. Bu olay, Gülek’in koleksiyonu oluşturmaya başlamasına yol açmıştır. Gülek, aydınların 12 Eylül 1980 öncesinde darbeye zemin hazırlanması adına sağ-sol çatışması kılıfı altında nasıl öldürüldüklerine dikkat çekerek, serginin önemini vurgulamaktadır.

Gülek, koleksiyonunun büyümesinden korktuğunu ifade ederken, dileğinin koleksiyondaki gazete sayısının artmaması olduğunu belirtiyor. Sergide en çok yer alan gazetelerin Cumhuriyet gazeteleri olmasının da ayrı bir anlam taşıdığını ekliyor. Serginin amacının, Kuvayı Milliyecilerin mücadelesini anlatmak ve şehitlerimizin unutulmamasını sağlamak olduğunu düşünüyor.

Serginin Oluşum Süreci ve Amacı

Gülek, bu yıl ilk defa orijinal gazetelerden oluşan “Ben Ölmedim Ki” adlı sergiyi hazırladığını belirtiyor. Sergiyi Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu’nun desteğiyle birlikte açmışlar. Aynı zamanda Gülek’in koleksiyonundan oluşan “Gazetelerle Devrim Şehitleri” sergisi de ADD Kadıköy Şubesi tarafından Caddebostan Kültür Merkezi’nde ziyarete açılmış.

Sergide Uğur Mumcu’dan Bahriye Üçok’a, Ahmet Taner Kışlalı’dan Turan Dursun’a kadar birçok vatanseverin suikast haberleri yer almakta. Serginin ziyaretçilere, geçmişte yaşanan olayları hatırlatma ve unutturmama amacı güttüğünü belirten Gülek, serginin büyük ilgi gördüğünü söylüyor.

Gülek’in ifadesine göre, serginin amacı, Kuvayı Milliyecilerin mücadelesini anlatmak ve şehitlerimizin hatırasını yaşatmaktır. Gülek, elinde bulundurduğu gazetelerin sayısının artmamasını dilediğini dile getiriyor. Bu sergi sayesinde, yaşanmış tarihi olayların genç nesillere aktarılması ve unutulmaması hedeflenmektedir.

Related Posts

E OKUL GİRİŞ EKRANI VBS 2025: e-Okul ne zaman kapanıyor 2025? MEB e-okul VBS (veli girişi) nasıl yapılır, 2. Dönem karne notları ve devamsızlık nasıl bakılır? E-Okul karne ve not bilgisi görüntüleme!

E-Okul VBS giriş ekranı 2025, karnelerin alınmasına kısa süre kala milyonlarca öğrenci ve velinin gündeminde yer alıyor. Okullarda 03 Şubat 2025 Pazartesi günü başlayan ikinci dönem 20 Haziran 2025 Cuma günü sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile e-karne, şube yazılı ortalamaları, not, nakil, devamsızlık, merkezi sınav, takdir, teşekkür belgeleri gibi bilgilere kolayca erişim imkanı sunuluyor. MEB e Okul VBS ve öğrenci giriş ekranında yoğunluktan dolayı aksamalar görülebiliyor. Zaman zaman e-Okul ekranında yaşanan kesinti nedeniyle, e-Okul neden açılmıyor, kapandı mı? soruları da gündeme geliyor. Peki, e-Okul girişi nasıl yapılır, notlar ve devamsızlık nasıl bakılır? Ara tatil öncesi e-Okul kapanacak mı? İşte, MEB e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş ekranı ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Muazzez Akkaya kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti? Muazzez Akkaya’nın kariyeri ve biyografisi

Muazzez Akkaya kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 1930 doğumlu olan Muazzez Akkaya, başarılı bir kariyere sahip bir bürokrattır. Geyve doğumlu olan Akkaya, maliye ve hukuk alanlarında uzun yıllar hizmet vermiştir. Peki, Muazzez Akkaya kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

GAZİANTEP BAYRAM NAMAZI SAATİ 2025 || Gaziantep’te Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? İşte Diyanet Bayram Namazı saatleri: Gaziantep

Gaziantep bayram namazı saati 2025 Kurban Bayramı sabahı Gaziantep il genelindeki cami ve mescitlerde bayram namazlarını eda etmek isteyen inanalar tarafından merak edilip araştırılıyor. Bilindiği üzere bayram namazı, güneş doğum saatinden yaklaşık 40 – 50 dakika sonra kılınır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm iller için olduğu gibi Gaziantep için de bayram namazı saati hesaplaması yapılıp kamuoyuyla paylaşıldı. Peki, 2025 Kurban Bayramı Gaziantep bayram namazı saat kaçta? Diyanet İşleri Başkanlığı verileri doğrultusunda hazırlanan Hürriyet 2025 Kurban Bayram Namazı saatleri sayfası üzerinden merak ettiğiniz tüm illerin bayram namazı vaktini sorgulayabilirsiniz. İşte Gaziantep bayram namazı saati…

PTT memur alımı 2025 olacak mı? Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) personel alımı iddiaları doğru mu?

Türkiye’nin köklü kamu kurumlarından Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), 2025 yılında personel alımı yapacağına dair iddialarla gündemde. Sosyal medyada ve çeşitli platformlarda dolaşan 10 bin ve 55 bin personel alımı söylentileri, iş arayan vatandaşların dikkatini çekiyor. Peki, PTT 2025’te memur alımı yapacak mı? PTT personel alımı yapacak mı, şartları neler olacak?

Adile filminde Hülya Koçyiğit’i canlandıracak isim belli oldu

Adile filminde Hülya Koçyiğit’i canlandıracak isim belli oldu

KURBAN BAYRAMI TATİL TARİHİ VE GÜNLERİ 2025 | Kurban Bayramı ne zaman başlıyor, hangi güne denk geliyor, bayrama kaç gün kaldı? Kurban Bayramı tatili kaç gün, 9 gün oldu mu? Resmi açıklama geldi!

Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, sorusu milyonlarca çalışanın yoğunlaştığı konuların başında geliyor. Ramazan Bayramı’ndan sonra gelen yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı, bu sene haziran ayında idrak edilecek. Milyonların gündeminde yer alan Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? 2025 Kurban Bayramı tatili kaç gün? sorusunun yanıtına göre vatandaşlar planlarını yapacaklar. Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da ara günlerin hafta sonu ile birleştirilip 9 günlük tatil olmasına yönelik beklentiler artarken, konuyla ilgili İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan son dakika açıklama gelmişti. En uzun resmi tatil günlerinden olan Kurban Bayramı tatili, arefe günü ile 4,5 gün sürüyor. Ancak geçtiğimiz senelerde bu tatil 9 güne çıkarılmıştı. Peki, Kurban Bayramı ne zaman başlıyor, kaç gün kaldı? Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu, kaç gün oldu, uzatılacak mı? İşte, 2025 Kurban Bayramı tatil günleri ve tarihleri bilgisi.