Avustralya’da melioidoz salgını alarmı!

Avustralya’da Melioidoz Hastalığından Ölenlerin Sayısı 20’ye Ulaştı

Avustralya’nın Queensland eyaletinde şiddetli yağışların başlamasının ardından melioidoz hastalığından ölenlerin sayısı 20’ye yükseldi.

125 Vakadan 20 Ölüm

Kasım 2024’ten bu yana Queensland eyaletinde kayda geçen 125 melioidoz vakasından sonra Townsville kentinde yaşlı bir adamın ölümüyle toplam ölüm sayısı 20’ye ulaştı. Eyalet genelinde artan vaka sayıları nedeniyle yetkililer, yaşlı ve kronik hastalığı olan kişileri çamurun içinde bulunmaktan kaçınmaları konusunda uyardı.

Prof. Dr. Paul Griffin Uyarıyor

Queensland Üniversitesi’nden Prof. Dr. Paul Griffin, salgının beklenenden daha fazla ölüme neden olduğunu belirterek, insanları bilinçlendirmenin ve vakaları azaltmanın önemli olduğunu vurguladı.

KAYNAK: DHA

Related Posts

Resmî Gazete’de bugün (19 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (19 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

54. Deniz Kuvvetleri Kupası Tamamlandı

Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı, Göcek’te ödül töreniyle sona erdi. Dereceye girenler ödüllerini aldı.

Tarsus’ta Yeni Cami ve Kur’an Kursu Protokolü İmzalandı

Mersin Tarsus’ta hayırsever Mustafa Kaplan tarafından cami ve Kur’an kursu yapımı için protokol imzalandı.

Yenişehir’de Silahlı Saldırı: 4 Yaralı

Yenişehir’de bir kişi, Şemaki Camisi önünde 4 kişiyi tabancayla yaraladı. Şüpheli aranıyor.

FETÖ Üyesi Şahıs Gönen’de Yakalandı

Gönen’de, FETÖ’ye üyelikten 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi.

Duvarları Renklendiren Sanatçı

Emine Ser Tanrıverdi, Yozgat’taki duvarları çocuklara yönelik resimlerle süslüyor.