Ankara Başsavcılığı’dan Kartalkaya’daki otel yangınına ilişkin paylaşımlar hakkında soruşturma

Bolu Kartalkaya’daki Yangında Hayatını Kaybedenlerle İlgili Soruşturma Başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de çıkan yangında hayatını kaybedenlerle ilgili sosyal medya platformlarında yapılan suç teşkil eden paylaşımlar hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılık, 21 Ocak’ta meydana gelen yangında 78 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili suç içerikli paylaşımları tespit ederek “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan soruşturma başlattı. Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Aynı zamanda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Bolu’da vefat edenlerin yakınlarına yönelik yapılan alaycı sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili, ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek’, ‘kişinin hatırasına hakaret’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlarından soruşturma başlattı.

Otelde meydana gelen olaylar

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybetti, 51 kişi yaralandı. Olayla ilgili yapılan soruşturmada Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun, otel sahibi Halit Ergül, damadı olan şirket genel müdürü Emir Aras ve otel müdürü Zeki Yılmaz dahil olmak üzere 14 kişi gözaltına alındı.

Halit Ergül ve şirket genel müdürü Emir Aras dün tutuklanmış, bugün ise otel müdürü Zeki Yılmaz, otelde görevli diğer çalışanlar tutuklandı. Yangının çıkış nedeni restorandaki mutfakta başlamış, ancak otelin tahliye çıkışları, yangın alarmı ve duman kontrol sisteminin yetersizliği dikkat çekmişti.

Olayın ardından Grand Kartal Otel yöneticileri ve çalışanları hakkında detaylı bir soruşturma başlatılmış ve ihmallerin boyutları araştırılmıştı.

Skandal ifşaat: Kartalkaya’da yangın katliamı ve eksiklikler

Kartalkaya’da yaşanan yangın faciası sonrasında ortaya çıkan skandal detaylara göre, Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden biri olan bölgede itfaiye aracı bulunmaması dikkat çekti. Denetimsizlik faciasında sorumluluğun belirsizliği ise Bakanlık ve belediye arasında tartışmalara neden oldu. Ayrıca, otelin yangın eğitimini tamamlayamadığı ve yangın denetimlerinde yetersizlikler yaşandığı ortaya çıktı.

Olayın ardından yapılan incelemelerde, Grand Kartal Otel’in yangın güvenliğinin ve tedbirlerinin yetersiz olduğu belirlendi. Ayrıca, otelin yöneticileri ile aile bağlantıları da detaylı şekilde incelendi ve kartal otel ile grand kartal otelin aynı aile tarafından yönetildiği ortaya çıktı.

Olayla ilgili detaylar gündemdeki yerini korurken, Türkiye’de yangın güvenliği ve denetimlerine ilişkin tartışmalar da devam ediyor.

Related Posts

AFAD, Deprem Yönetiminde Risk Odaklı Yaklaşım Benimsiyor

AFAD Başkanı Pehlivan, afet yönetiminde kriz anlayışından risk odaklı anlayışa geçiş yaptıklarını açıkladı.

Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenler Kırşehir’de anıldı

Kırşehir’de, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi.

Beyaz Türklerin mavi imtihanı… Hayalet kaya* can aldı

Yalıkavak Mahallesi Tilkicik Koyu’nda meydana gelen olayda, bir tekne henüz belirlenemeyen nedenle kıyıya vurdu. Olay, son günlerde artan diğer kazaları akıllara getirdi.

Erdoğan’dan 17 Ağustos Depremi için Taziye Mesajı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 17 Ağustos 1999 Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlar için taziye mesajı yayımladı.

Belediye başkanı tepkiler sonrası makam aracını satışa çıkardı

Çorum Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir yeni makam aracının görüntülerini “hizmet aracı” notuyla paylaşmıştı. İsbir yükselen tepkilerin ardından geri adım atarak aracı satışa çıkardığını duyurdu. İsbir katıldığı programda “3 milyon 250 bin lira getiren herkese anahtarını teslim edeceğim. Gelirle ilçemize farklı alanlarda hizmetler yapacağım” dedi.

AK Parti’ye geçen Özlem Çerçioğlu iddialar sonrası sessizliğini bozdu

CHP’den AK Parti’ye geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kendisiyle ilgili ortaya atılan iddiaların ardından sessizliğini bozdu. Çerçioğlu kendisine yöneltilen “Parti değiştirmenin arka planında neler var?” sorusuna “İmar mafyası ve imar rantı… Söylemezsem içimde kalır” yanıtını verdi.