Alper Gezeravcı Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi

Alper Gezeravcı: Türkiye Savunma ve Havacılık Alanında Yaptırımlara Maruz Bırakıldı

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu. Gezeravcı, Türkiye’nin savunma ve havacılık alanında yaptırımlara maruz bırakıldığını vurgulayarak, bu durumun ülkeyi ileriye taşıdığını belirtti. Son 15 yılda elde edilen savunma sanayi başarılarının Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olarak gururla ifade etti. Ülkenin savunması için çalışan mühendislerin ürettiği ekipmanları kullanan Gezeravcı, Türkiye’nin artık kendi kanatlarıyla özgürleştiğini söyledi. Türkiye’nin dünya SİHA ve İHA pazarında önemli bir konuma ulaştığını dile getiren Gezeravcı, bu başarının gençlerin de paylaştığı bir gurur olduğunu belirtti.

‘YÜZDE 100 TÜRK MÜHENDİSLERİN ZİHİN GÜCÜYLE ÜRETİLDİ’

Milli Uzay Programı’nın bir hedefi olan Türksat 6A’nın tamamen Türk mühendislerinin zihin gücü ve yerli parçalarla üretilen ilk uydu olduğunu hatırlatan Gezeravcı, Türkiye’nin bu alanda önemli bir yer edindiğini söyledi. İstatistiklerin somut başarıları paylaşarak gençlere özgüven aşılamaya çalıştıklarını belirten Gezeravcı, içi boş motivasyonların yerine gerçek başarıları aktarmayı tercih ettiklerini ifade etti.

‘HEDEFİMİZ DÜNYADA 6’NCI ÜLKE OLARAK AY YÜZEYİNE BİLİMSEL OBJE İNDİRMEK’

Ay Araştırma Programı’na da değinen Gezeravcı, Türkiye’nin Ay yüzeyine bilimsel obje indirme hedefine odaklandıklarını belirtti. İlk aşamada Ay üzerine belirli bir noktaya iniş yapmayı planladıklarını söyleyen Gezeravcı, bu sürecin deneyimlerini kullanarak Ay yüzeyinde araştırmalar yapmayı planladıklarını ifade etti. Türkiye’nin uzaydaki bağımsızlığını sağlamak için çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Gezeravcı, uzay limanı projeleri üzerinde ciddi çalışmalar yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Gezeravcı, sunumunun ardından öğrencilere uzay yolculuğuyla ilgili deneyimlerini paylaştı.

Related Posts

CHP’nin ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginin bu haftaki durağı belli oldu

CHP’nin ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginin bu haftaki durağı belli oldu

AK Parti’li Büyükgümüş’ten Özel’e tepki: Erdoğan’a saygısızlıktır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in basın açıklamasındaki ifadelerine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aşure Günü’nü kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak bütün vatandaşların Aşure Günü’nü kutladı.

Yangın felaketinde ‘mucize’ görüntü: Zeytinlik sapasağlam kaldı

İzmir’de günlerce süren orman yangınında, küle dönen büyük bir alanın ortasında kalan zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgeye alevlerin ulaşmaması ilginç bir görüntü oluşturdu

ABD’deki sel felaketinde ölü sayısı arttı

ABD’nin Texas eyaletinde çeşitli bölgelerde etkili olan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sellerde en az 24 kişi hayatını kaybetti, bir kamp alanındaki 20 çocuktan ise haber alınamadığı bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ‘dolandırıcılık’ uyarısı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, vatandaşları, telefonla arayıp kendilerini kamu personeli olarak tanıtarak para isteyen kişilere karşı uyardı.