Almanya’da ‘aşırı sağ’ suçlarda yeni zirve

Almanya’da Aşırı Sağla İşlenen Suçlar Yüzde 17 Arttı

Almanya İçişleri Bakanlığı’nın son verilerine göre, geçen yılın başından 30 Kasım 2024 tarihine kadar ülke genelinde aşırı sağ saikle işlenmiş siyasi amaçlı 33 bin 963 suç kaydedildi. Sol Parti’nin soru önergesine yanıt veren Bakanlık, bu suçların önemli bir bölümünü propaganda suçlarının oluşturduğunu açıkladı.

DW Türkçe’nin aktardığına göre, bakanlık, Alman basınına yansıyan verilerde 2023 yılıyla karşılaştırmalar yaparak önceki yıl, yani 2023’te 28 bin 945 aşırı sağ kaynaklı suç işlendiğini belirtti. Bu kıyaslamalar, aşırı sağ suçlarda yüzde 17’nin üzerinde bir artış olduğunu gösterdi.

Bakanlık verilerine göre, geçen yıl işlenen aşırı sağ suçların bin 136’sı şiddet içerikliyken, bu rakamın 2023 yılında bin 270 olduğu kaydedildi.

Propaganda suçları önemli bir yer tutuyor. 2024 yılında işlenen aşırı sağ kaynaklı suçların 21 bin 311’i propaganda suçu olarak kayıtlara geçti. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarının sayısının 5 bin 97, mala zarar verilen suçların ise bin 942 olduğu bildirildi.

Sol Parti milletvekili ve aşırı sağ uzmanı Martina Renner, verileri değerlendirerek hükümeti eleştirdi. Renner, “Rakamlar sürekli olarak yüzde 20 ila 25 arasında artıyor. İç politikada bu tehlikeli artışı durduracak kapsamlı önlemler alınacağına dair hiçbir işaret yok” dedi.

Renner, şiddet suçlularının çoğunluğunun yetişkinlerden oluştuğunu ancak genç suçluların sayısının arttığını belirterek, “Neo-Naziler tarafından her ay 3 binden fazla suç işlenmesine alışmak istemiyorsak, temel sonuçlar çıkarılmalı” şeklinde konuştu.

Renner ayrıca, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisi ile artan aşırı sağ şiddet arasında bir bağlantı olduğunu vurgulayarak, Sol Parti’nin neden AfD’nin yasaklanmasından yana olduğunu açıkladı.

(ALINTI)

Related Posts

İstanbul’un barajları yaza hazır mı? Su seviyesi yeniden geriledi

İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 80’in altına düştü. İSKİ verilerine göre kente su sağlayan barajlarda şu an 693 milyon metreküp su bulunuyor. Yaz ayları yaklaşırken su tüketimi artmaya devam edecek.

Gazze’de can kaybı 52 bin 810’a çıktı

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 23 artarak 52 bin 810’a yükseldi.

Pakistan ile Hindistan ateşkes ilan etti: Haberi ABD Başkanı Trump duyurdu

ABD Başkanı Trump, iki ülkenin ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Trump, “ABD’nin arabuluculuğundaki görüşmelerin ardından, Hindistan ve Pakistan tam ve hemen ateşkes konusunda anlaştı” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsünden flaş Gazze açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, düzenlediği basın brifinginde Gazze gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Leavitt, ABD’nin, savaş sonrası Gazze’de yeni yönetim yapılanması hususunu İsrail’le görüştüğü yönündeki haberlerin sorulması …

CHP’li Murat Emir: Fahrettin Koca 12 yılda 12 hastane yaptırdı, tümü teşvikli ve kamu arazileri üzerinde!

CHP’li Murat Emir: Fahrettin Koca 12 yılda 12 hastane yaptırdı, tümü teşvikli ve kamu arazileri üzerinde!

İsrail basını, Trump yönetiminin Hamas ile ateşkes için Netanyahu’ya baskı yaptığını öne sürdü

Tel Aviv merkezli Haaretz gazetesi, ABD yönetiminin İsrail yönetimine Gazze’de ateşkes için baskı yaptığını iddia etti. Gazete, ismini açıklamadığı bir kaynağa dayanarak, Başkan Trump’ın Mayıs ayında planlanan Orta Doğu ziyareti öncesinde Hamas’la ateşkes anlaşması sağlanması için diplomatik girişimlerin yoğunlaştığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir