AİHM’in hak ihlali kararı sonrası DEM Parti harekete geçti: Demirtaş için Meclis’te görüşme talebi

DEM Partisi, AİHM Kararına Tepki Gösterdi: TBMM’de Genel Görüşme Talep Etti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğunun siyasi amaç taşıdığını belirterek Türkiye’yi tazminata mahkûm etti. Kararın ardından DEM Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde genel görüşme talebinde bulundu.

DEM Parti Başkanvekilleri Sezai Temelli ve Gülistan Kılıç Koçyiğit, TBMM Başkanlığı’na genel görüşme açılması yönündeki taleplerini sundu. Dilekçede, Türkiye’nin hukuki ve siyasi tarihinin en kritik davalarından biri olan ‘Kobane Kumpas Davası’ için adalet çağrısı yapıldı.

AİHM’in Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuna dair kararının ardından DEM Partisi, AİHM kararının uygulanması ve tutuklu yargılananların serbest bırakılması için Meclis’te kapsamlı bir genel görüşme açılmasını talep etti.

AİHM Kararı Sonrası Demirtaş’ın Avukatlarından Tahliye Talebi

Demirtaş’ın avukatları, AİHM’in kararına rağmen hala tutuklu bulunduğunu belirterek umutlarını koruduklarını açıkladı. Demirtaş’ın avukatları, müvekkillerinin adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini belirterek derhal tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

Related Posts

Kerem Aktürkoğlu attığı golden sonra Fenerbahçeli futbolcuya bakın ne dedi

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Portekiz’de Benfica ile karşılaştı. Maçı 3-2 kaybeden sarı-lacivertlilerin gollerini İrfan Can Kahveci ve En Nesyri attı. Ancak maçın asıl gündemi, Kerem Aktürkoğlu’nun attığı gol sonrası Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci’ye söylediği ‘Özledin herhalde’ sözü oldu.

Endonezya’nın Açe açıklarında 6,5 büyüklüğünde deprem

Endonezya’nın Sumatra Adası’ndaki Açe eyaleti açıklarında, 6,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre, olayda can veya mal kaybı yaşanmadı.

Mecidiyeköy Metrobüs Durağında Tragik Olay

İtişme sonucu düşüp başını çarpan engelli vatandaş 3 ay sonra hayatını kaybetti, suçlu ev hapsinde.

Çermik’te Şiddetli Rüzgar Okulun Çatısını Uçurdu

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde şiddetli rüzgar, Arabük Ortaokulu’nun çatısını uçurdu.

Bodrum’da göletlere su takviyesi yapıldı: Kuruma riski nedeniyle önlem alındı

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Çiftlik, Kızılağaç, Kumköy, Yeniköy ve Mumcular Mahallelerinin kırsal kesimlerinde bulunan göletlere düzenli olarak su takviyesi yapılıyor. Kuruyan göletlerin tespit edilmesinin …

Şantiyede toprak kayması: 2 kişi öldü, 2 şüpheli tutuklandı

Uşak’ta hazır beton şantiyesinde meydana gelen toprak kayması sonucu göçük altında kalan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili gözaltına alınan 2 işyeri sahibi tutuklandı.