Siber korsanlar CIA’nın kalbine saldırdı! Büyük güvenlik açığı var

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın Siber Saldırı Tehlikesi

ABD’nin en önemli istihbarat altyapılarından biri, ciddi bir siber saldırı tehdidi altında. CIA’nın casusluk ve gözetleme faaliyetlerine destek sağlayan kritik bir web sitesi saldırıya uğradı.

Washington Times’ın aktardığı habere göre, ismi açıklanmayan site, CIA’in gelişmiş izleme ve veri toplama programlarını destekleyen dijital altyapının bir parçası olarak bilinmekte.

Saldırının neticesinde hangi verilerin ele geçirildiği henüz belirsizliğini korurken, uzmanlar bu olayın Amerikan istihbaratı açısından “kritik bir güvenlik zaafı” oluşturabileceğini dile getiriyor.

Detaylı İnceleme Devam Ediyor

Yetkililer, saldırıyla alakalı ayrıntılı bilgi vermekten kaçınıyor. Saldırıya uğrayan sitenin hangisi olduğu, saldırganların hangi bilgilere eriştiği ve olayın istihbarat faaliyetlerini nasıl etkileyebileceği hala belirsizliğini koruyor.

ABD istihbarat kurumları ve siber güvenlik birimleri, olayla ilgili detaylı bir inceleme yürütüyor ve yeni güvenlik önlemleri üzerinde çalışıyor.

CIA Daha Önce de Benzer Saldırılara Maruz Kaldı

Bu saldırı, daha önce meydana gelen benzer olayları hatırlatıyor. 2017’deki Vault 7 sızıntısı, CIA’in gizli dijital gözetleme araçlarının ifşa edilmesine sebep olmuştu. 2024’te ise “Salt Typhoon” adlı hacker grubu, Washington D.C. çevresindeki telekom altyapılarına sızarak iletişim verilerini ele geçirmişti.

Related Posts

32 yıl suçsuz hapis yatan adam davacı oldu

18 yaşında tutuklanan ve 32 sene boyunca hapis yaptıktan sonra yanlış karar verildiği gerekçesiyle 2013 yılında salıverilen adam sorumlulara dava açtı.

İBB davasında itirafçı olan Sarp Yalçınkaya’dan skandal ‘casus savcı’ iddiası

İBB’ye yönelik başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin ardı ardına yapılan baskınlar ve gözaltı sonrası, çok sayıda itirafçının çıkması soruşturmayı daha da derinleştirdi. Gazeteci Hasan Basri Akdemir canlı yayında İBB ‘yolsuzluk ve rüşvet’ soruşturmasında etkin pişmanlıktan yararlanan işadamı Sarp Yalçınkaya’nın skandal itiraflarını açıkladı. Akdemir, Yalçınkaya’nın, “Casus savcılardan haber aldılar” ifadelerini kullandığını söyledi. Akdemi ayrıca başsavcılığın ise bu iddialar üzerine harekete geçerek titiz çalıştığını ifade etti.

CHP’den Zeydan Karalar iddialarına yalanlama

Sosyal medyada yayılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın çocukları ile ilgili gözaltı kararı olduğu ve evde arama yapıldığına dair iddialara ilişkin CHP Adana İl Başkanlığı açıklama yaptı

Mobil şebekeler çöktü: Arama yapılamıyor!

İngiltere genelinde yaşanan geniş çaplı bir arıza, mobil iletişim hizmetlerini durma noktasına getirdi. Ülkenin önde gelen telefon operatörleri arasında yer alan BT, EE, Three, O2 ve Vodafone’un kullanıcıları, gün boyunca çağrı yapma ve alma …

Özgür Özel’den yangında hayatını kaybeden gönüllüler için AKUT’a taziye ziyareti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’deki orman yangınına müdahale sırasında 5 gönüllüsü vefat eden Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT) Ankara Operasyon Merkezi’ne taziye ziyaretinde bulundu.

Kaynak yaparken akıma kapılan işçi öldü

Mardin’de kaynak yaparken akıma kapılan bir işçi yaşamını yitirdi.