Zonguldak’ta maden ocağında gaz püskürmesi: İşçiler tahliye edildi

Zonguldak’ta Metan Gazı Püskürdü, 5 Madenci Tahliye Edildi

Zonguldak ilinde TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü’ne ait maden ocağında eksi 630 kodunda çalışma yapılırken, maden duvarı arkasındaki metan gazı aniden püskürdü. Cihazların alarm vermesi üzerine, bölgede çalışmakta olan 5 madenciye tahliye emri verildi. Olayın ardından TTK Tahliye, AFAD, sağlık ekipleri, UMKE ve polis ekipleri hemen bölgeye sevk edildi.

Gaz püskürmesi yaşanan alanda bulunan madencilere öncelikle temiz hava sağlandı ve daha sonra kuyu başına yürüyen işçiler, asansörlerle yüzeye çıkarıldı. Gazdan etkilenen Erhan Öztürk, Samet Açar, Emircan Mola, Cengiz Arslan ve Mustafa Arslan ise tedbir amaçlı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’ne ambulanslarla kaldırıldı.

İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, diğer maden işçileri de tedbir amaçlı yüzeye çıkarıldı. Kozlu Müessese’nde geçici olarak üretim durduruldu.

Related Posts

Mobil şebekeler çöktü: Arama yapılamıyor!

İngiltere genelinde yaşanan geniş çaplı bir arıza, mobil iletişim hizmetlerini durma noktasına getirdi. Ülkenin önde gelen telefon operatörleri arasında yer alan BT, EE, Three, O2 ve Vodafone’un kullanıcıları, gün boyunca çağrı yapma ve alma …

Özgür Özel’den yangında hayatını kaybeden gönüllüler için AKUT’a taziye ziyareti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’deki orman yangınına müdahale sırasında 5 gönüllüsü vefat eden Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT) Ankara Operasyon Merkezi’ne taziye ziyaretinde bulundu.

Kaynak yaparken akıma kapılan işçi öldü

Mardin’de kaynak yaparken akıma kapılan bir işçi yaşamını yitirdi.

Yunan Sahil Güvenlik botu, düzensiz göçmenleri Türk kara sularına itti

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait insansız hava aracı (İHA) ile yapılan keşif ve gözetleme uçuşu sırasında kaydedilen, Yunanistan’a ait sahil güvenlik botunun düzensiz göçmenleri Yılancı Burnu’na ittiği görüntüleri paylaştı.

Galatasaray’da Zaniolo sakatlandı

Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarına Avusturya’da devam etti. Admira Wacker maçında sakatlanan Nicolo Zaniolo, antrenmana katılmadı.

Epstein etkisi sürüyor: ABD’li gazete listeden çıkarıldı

ABD gazetesi Wall Street Journal’ın (WSJ) Trump’ın Epstein’a gönderdiğini iddia ettiği bir mektubu yayımlamasının ardından Beyaz Saray, WSJ muhabirinin Trump’ın İskoçya gezisi için yanında götüreceği gazeteciler listesinden çıkarıldığını duyurdu.