Osmaniye’de ‘evde adalet hizmeti’

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, hizmete sunulan ‘evde adalet hizmeti’ uygulaması sayesinde, sağlık sorunları veya yaşlılık sebebiyle mahkemeye gitmekte zorlanan vatandaşların ifadeleri evlerinde alınarak, yargılama süreçlerindeki aksaklıkların önüne geçiliyor.

Osmaniye 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi, ‘Tehdit’, ‘Basit yaralama’ ve ‘Hakaret’ suçlarından dolayı müşteki olan Selahaddin Alban’ı ifade vermesi için mahkemeye çağırdı. Ancak sağlık sorunları sebebiyle adliyeye gelemeyen müşteki, mahkemeye mazeret bildiren bir dilekçe ile durumunu bildirdi. Bunun üzerine mahkeme hakimi, müştekinin ‘evde adalet hizmeti’ kapsamında ifadesinin alınmasına karar verdi.

Mahkeme Hakimi Ebubekir Rözgar liderliğindeki heyet, adliyeden 5 kilometre uzaklıkta ikamet eden müşteki Selahaddin Alban’ın ifadesini ve ona bakım sağlayan tanık Amşe Alban’ın ifadesini aldı.

Related Posts

Hanzala’ya ikinci uğurlama

Gazze’ye insani yardım götürmek için geçtiğimiz günlerde İtalya’dan denize açılan “Hanzala” (Handala) gemisi, İtalyanların yoğun desteği ve talebi nedeniyle Gallipoli Limanı’ndan ikinci kez uğurlandı.

Fenerbahçe stadı önünde el hareketi yaptı! Uyaran güvenlik görevlisini arabayla metrelerce sürükledi

Fenerbahçe Ülker Stadyumu önünde arabasıyla yolda ilerleyen bir Galatasaray taraftarı, stat önünde durarak el hareketleri yapmaya başladı. Bunun üzerine kendisine uyarmaya gelen güvenliğe sinirlenen kişi, güvenlik görevlisini metrelerce arabanın kaputunda sürükledi. Güvenlik görevlisinin yere düşmesiyle birlikte saldırgan kişi arabayla uzaklaştı.

Erzurumspor FK, Rizespor’u 1-0 Yendi

Erzurumspor FK, Çaykur Rizespor ile oynadığı hazırlık maçını 1-0 galip tamamladı.

Sivas’ta Otobüs Kazası: 3 Ölü, 24 Yaralı

İmranlı’da yolcu otobüsünün dağa çarpması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı.

Bakan Işıkhan’dan Terörsüz Türkiye Vurgusu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, ‘Terörsüz Türkiye’ vizyonuna vurgu yaparak, “Dağların arasında silah sesleri değil, atölyelerin, makinelerin, üretim tezgahlarının sesi yankılanacak” dedi.

Galatasaray’dan 10 milyon euro istemişti! Hakan Çalhanoğlu daha az paraya Fenerbahçe’yi seçti

Fenerbahçe, transfer gündeminde yer alan Hakan Çalhanoğlu için görüşmelerini sürdürüyor. Galatasaray’dan yıllık 10 milyon euro maaş istediği iddia edilen Hakan Çalhanoğlu, Sarı-lacivertlilerin yıllık 6 milyon euro maaş teklifini kabul etti. Sarı-lacivertliler, Inter ile bonservis pazarlıklarını sürdürecek.