Hindistan, İstanbul’da yapılacak Rusya-Ukrayna görüşmesini memnuniyetle karşıladı

Hindistan Dışişleri Bakanlığı: “Rusya-Ukrayna Görüşmeleri Memnuniyet Verici”

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Randhir Jaiswal, İstanbul’da yapılacak Rusya-Ukrayna görüşmelerini memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü Jaiswal, yaptığı basın açıklamasında, İstanbul’da gerçekleşmesi planlanan Rusya-Ukrayna görüşmelerini değerlendirdi.

Jaiswal, “Rusya ve Ukrayna arasında yapılacağı duyurulan doğrudan görüşmeleri memnuniyetle karşılıyoruz. Görüşmeler, her iki tarafın da endişelerini diyalog ve diplomasi yoluyla gidermesi için fırsat sunuyor.” ifadesini kullandı.

Sözcü Jaiswal, Yeni Delhi yönetiminin, Rusya ile Ukrayna arasında kalıcı ve erken barışın sağlanabilmesi için “samimi ve yapıcı” diyalog kurulmasını savunduğunu aktardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, basına yaptığı açıklamada, Ukrayna ile barış müzakerelerine 15 Mayıs’ta İstanbul’da yeniden başlamayı teklif etmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan görüşmeler için platform sağlamasını isteyeceğini bildirmişti.

ABD Başkanı Donald Trump da İstanbul’daki görüşmelerden olumlu sonuç çıkacağına inandığını belirterek, “O anda nerede olacağımı bilmiyorum. Orta Doğu’da bir yerde olacağım ama faydalı olacağını düşünürsem oraya (İstanbul’a) uçabilirim” demişti. (AA)

 

Related Posts

142 milyarlık imza… Tarihin en büyük silah anlaşması!

ABD Başkanı Donald Trump, bugün Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a ziyarette bulundu. Beyaz Saray, Trump’ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile çok önemli bir anlaşma imzaladığını açıkladı. TARİHİN EN BÜYÜK SİLAH ANLAŞMASI İki …

Trump’ın Suudi Arabistan ziyaretinde dikkat çeken halı detayı: Nedeni ortaya çıktı

ABD Başkanı Donald Trump, 13–16 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Orta Doğu turunun ilk durağı Suudi Arabistan’a adım attı. Ülkeye varışında Air Force One uçağına eşlik eden Suudi F-15 savaş uçakları eşlik etti. Trump’ın havalimanında karşılanma anında öne çıkan detay ise mor halı olarak serilen özel zemindi. Bizzat Veliaht Prens Selman’ın hazırlıklarla beklediği bu karşılama, iki ülke arasındaki diplomatik bağların altını çizerken, izleyenlerde merak uyandıran bir atmosfer oluşturdu. Ziyaretin diğer ayrıntıları ilerleyen saatlerde kamuoyuna aktarılacak.

Bakan Kurum: PKK terör örgütünün silah bırakması bu milletin iradesinin zaferidir

Bakan Kurum: PKK terör örgütünün silah bırakması bu milletin iradesinin zaferidir

TBMM’ye 3 yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi

Meclis Başkanlığına 3 milletvekili hakkında 3 dokunulmazlık dosyası sunuldu.

Esila Ayık için 4 yıl 8 ay hapis cezası istendi

Kalp ve böbrek hastası 21 yaşındaki Esila Ayık Bakırköy Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

Depremzede vatandaşa bir darbe de DASK ve sigorta şirketlerinden!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 6 Şubat depremlerinde evleri hasar gören vatandaşların bir darbe de Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ve sigorta şirketlerinden yediğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir