Araç kiralama sitesi üzerinden 122 kişiyi dolandırmışlar!

Kocaeli’de Araç Kiralama Dolandırıcılığı Operasyonu: 122 Kişi Mağdur

Kocaeli’de araç kiralama internet sitesi üzerinden dolandırılan vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Yapılan incelemede, sahte araç kiralama sitesi aracılığıyla 122 kişinin dolandırıldığı ortaya çıktı. Dolandırıcılığı gerçekleştiren İ.Ö., O.G. ve T.G. gibi şüphelilerin banka hesaplarında yaklaşık 180 milyon TL’lik para hareketliliği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, 109 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu gelişme üzerine, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Şüpheliler Adliyede

6 Mayıs tarihinde yürütülen operasyonlar sonucunda Kocaeli merkezli Hakkari, Diyarbakır, Ağrı, Mardin, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Mersin, Ankara, Ordu, Tokat, Antalya, Denizli, Muğla, Uşak, İzmir, Aydın, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Afyonkarahisar, Tekirdağ, Eskişehir, İstanbul ve Kırıkkale’de eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Bu operasyonlarda aralarında İ.Ö., O.G. ve T.G.’nin de bulunduğu toplam 101 şüpheli gözaltına alındı. 3 şüphelinin yurt dışında olduğu ve 5 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; 227 bin 600 TL nakit para, 1 ruhsatsız tabanca ve 2 otomobil ele geçirildi. Gözaltına alınan 101 şüpheli, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde tamamlanan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Related Posts

İstanbul’un barajları yaza hazır mı? Su seviyesi yeniden geriledi

İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 80’in altına düştü. İSKİ verilerine göre kente su sağlayan barajlarda şu an 693 milyon metreküp su bulunuyor. Yaz ayları yaklaşırken su tüketimi artmaya devam edecek.

Gazze’de can kaybı 52 bin 810’a çıktı

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 23 artarak 52 bin 810’a yükseldi.

Pakistan ile Hindistan ateşkes ilan etti: Haberi ABD Başkanı Trump duyurdu

ABD Başkanı Trump, iki ülkenin ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Trump, “ABD’nin arabuluculuğundaki görüşmelerin ardından, Hindistan ve Pakistan tam ve hemen ateşkes konusunda anlaştı” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsünden flaş Gazze açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, düzenlediği basın brifinginde Gazze gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Leavitt, ABD’nin, savaş sonrası Gazze’de yeni yönetim yapılanması hususunu İsrail’le görüştüğü yönündeki haberlerin sorulması …

CHP’li Murat Emir: Fahrettin Koca 12 yılda 12 hastane yaptırdı, tümü teşvikli ve kamu arazileri üzerinde!

CHP’li Murat Emir: Fahrettin Koca 12 yılda 12 hastane yaptırdı, tümü teşvikli ve kamu arazileri üzerinde!

İsrail basını, Trump yönetiminin Hamas ile ateşkes için Netanyahu’ya baskı yaptığını öne sürdü

Tel Aviv merkezli Haaretz gazetesi, ABD yönetiminin İsrail yönetimine Gazze’de ateşkes için baskı yaptığını iddia etti. Gazete, ismini açıklamadığı bir kaynağa dayanarak, Başkan Trump’ın Mayıs ayında planlanan Orta Doğu ziyareti öncesinde Hamas’la ateşkes anlaşması sağlanması için diplomatik girişimlerin yoğunlaştığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir