Öcalan’ın mesajına MHP’den ilk yorum geldi




MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’dan Öcalan Mesajı Yorumu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’dan Öcalan Mesajı Yorumu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, PKK lideri Abdullah Öcalan‘ın mesajına ilişkin “Konu çok taze. Bu konu ile ilgili süreçte önemli bir rolü olan Sn. Genel Başkan’ımızın bir değerlendirmesi olacaktır. Bu çağrıya pozitif bir yaklaşım içerisinde olduklarını kendileri ifade ediyorlar. Sn Genel Başkan’ımızın değerlendirmesini beklememiz en doğrusu olacaktır.” dedi.

DEM Parti heyeti ile görüşen PKK lideri Abdullah Öcalan’ın mesajı kamuoyuyla paylaşıldı.

Söz konusu mesajda “Sayın Bahçeli’nin ve Sayın Erdoğan’ın güç verdiği yeni paradigmaya, ben de pozitif anlamda gerekli katkıyı sunacak ehil ve kararlılığa sahibim. Heyet bu yaklaşımımı gerek devletle gerekse siyasi çevrelerle paylaşacaktır. Bunlar ışığında gereken pozitif adımı atmaya ve çağrıyı yapmaya hazırım” ifadelerine yer verildi.

“Genel başkanımızın bu süreçte önemli bir rolü var”

Öcalan’ın mesajına MHP’den ilk yorum geldi. Kanal 7’de katıldığı programda Öcalan’ın açıklamalarını değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, şu ifadeleri kullandı:

“Sn. Genel Başkan’ımızın Meclis’in açılış günündeki DEM Partililerle olan teması ve arkasından yapılan grup toplantılarında yaptığı çağrılar bu süreci hızlandırdı. Kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışılması mümkün oldu. Bu çağrının bir devlet politikası şeklinde devam etmesi bu süreci bugünkü aşamaya getirdi. Sabah açıklama yapıldı. Konu çok taze. Bu konu ile ilgili süreçte önemli bir rolü olan Sn. Genel Başkan’ımızın bir değerlendirmesi olacaktır. Bu çağrıya pozitif bir yaklaşım içerisinde olduklarını kendileri ifade ediyorlar. Sn Genel Başkan’ımızın değerlendirmesini beklememiz en doğrusu olacaktır.”


Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – DEM Parti’den İmralı görüşmesine dair açıklama: Öcalan’dan “Çağrı yapmaya hazırım” mesajı

TIKLAYIN – Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerin de milli devletidir; Türkiye yüzyılı, Türk ve Kürt yüzyılıdır

TIKLAYIN – Güney Kore’de yolcu uçağının inişte kontrolden çıkması sonucu 167 kişi hayatını kaybetti

TIKLAYIN – 3 günde 4 uçak kazası: Uçaklara neler oluyor?

TIKLAYIN – DEM Parti heyetinin İmralı ziyareti: Yeni sürecin ilk adımı mı, 2013-2015 arasında çözüm sürecinde neler yaşanmıştı?

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Karanlık 2024’ün aydınlık 20 insanı: 1 numara normal, bazıları sürpriz

TIKLAYIN – Prof. Dr. Ortaylı’dan “kalabalık yalnızlık” eleştirisi: Maalesef TDK çok yanlış kelimeler belirliyor, kullanmamanızı tavsiye ediyorum


Related Posts

Irak’ta 2 İHA düşürüldü

Irak’ın Süleymaniye kentinde iki insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğü belirtildi.

TBMM Genel Kurulu toplandı: Meclis gündeminde hangi konular var?

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanarak gündem dışı konuşmalara yer verdi. Hakkari, Kocaeli ve Erzincan milletvekilleri illerindeki ulaşım, işsizlik, eğitim ve terör konularına dikkat çekerken, bazı milletvekilleri Hz. Muhammed’e yönelik karikatüre karşı Meclis’te Salavat-ı Şerif okudu.

Şenol Aslanoğlu’ndan Cemil Tugay iddiasına yanıt

Bu sabah gözaltına alınan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun, “Bizim burada olmamızın sebebi Cemil Tugay’dır” dediği iddia edildi. Aslanoğlu yaptığı açıklama ile iddiaları yalanlayarak, “Bu iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.

AB dönem başkanlığında devir teslim gerçekleşti: Yeni slogan ‘Değişen dünyada güçlü bir Avrupa’

Danimarka Avrupa Birliği dönem başkanlığını Polonya’dan devraldı. Danimarka, dönem başkanlığı için ‘Değişen dünyada güçlü bir Avrupa’ sloganını seçti.

DEM Parti’den İzmir operasyonuna tepki

Şafak operasyonlarını eleştiren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Siyasi hesaplaşmaların yargı yoluyla çözülme gafletinden bir an önce vazgeçilmelidir.” dedi.

İstanbul’da ‘yasaklı’ Onur Yürüyüşü eylemlerine katılanlara tutuklama talebi

İstanbul’da düzenlenen 23. Onur Yürüyüşüne katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan vatandaşlardan 50’si adli kontrol ile serbest bırakılırken 3 kişi hakkında tutuklama talep edildi