Ekrem İmamoğlu’nun X hesabına erişim engeli dünya basınında: Kamuoyu yoklamaları desteğin arttığını gösteriyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Sosyal Medya Hesabına Erişim Engeli!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Mart’tan bu yana tutuklu bulunuyor ve X sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Kullanıcılar, İmamoğlu’nun X hesabına erişim engellendiğine dair bir bildirimle karşılaştı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun X hesabından paylaşımların kendisi tarafından yapılmadığını ve kamu düzenine zarar verdiğini belirterek, tutukluluğu devam ettiği sürece tedbiren X hesabının erişim engeline tabi tutulduğunu duyurdu.

Dünya genelinde de yankı bulan bu karar, önde gelen uluslararası haber kuruluşları tarafından da duyuruldu. İmamoğlu’nun sosyal medya hesabının kapatılması, “Erdoğan’ın rakibi” ve “Kamuoyu yoklamaları, İmamoğlu’na desteğin Erdoğan’dan daha fazla arttığına işaret ediyor” şeklinde ifadelerle okuyuculara aktarıldı.

Uluslararası Haber Ajanslarından Yorumlar

Reuters: Kamuoyu yoklamaları, İmamoğlu’na olan destek artıyor.

İngiliz haber ajansı Reuters, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nu “Erdoğan’ın başlıca rakibi” olarak tanımlayarak, X sosyal medya hesabının İmamoğlu’nun tutukluluk süreci boyunca kapatıldığını belirtti. Ajans, İmamoğlu’nun yaklaşık 10 milyon takipçisi bulunduğunu ve kamuoyu yoklamalarının, İmamoğlu’nun tutuklanmasından sonra halk desteğinin arttığını gösterdiğini vurguladı.

Bloomberg: Kararın nedenleri net değil.

ABD merkezli Bloomberg, İmamoğlu’nun Erdoğan’ın rakibi olarak tanımlanmasının ardından X sosyal medya hesabına erişim engelinin sadece yasal bir talep üzerine olduğunu belirterek, kararın gerekçelerinin açıklanmadığına dikkat çekti.

The Washington Post: Türkiye’nin talebi üzerine…

ABD merkezli The Washington Post ise, İmamoğlu’nun tutuklanmasını ve hükümetin bağımsız yargıyı vurgulamasına rağmen tutuklamanın siyasi amaçlarla değerlendirilmesine odaklandı. Haberde, İmamoğlu’nun aktif bir şekilde sosyal medyayı kullanmaya devam ettiği ve muhalif siyasetçilerin bu erişim engelini ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırı olarak değerlendirdiği belirtildi.

Related Posts

Evde infaz teklifi Meclis’e geliyor!

AKP infaz rejiminde değişiklik öngören yeni bir kanun teklifi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Hazırlıkları birkaç aydır devam eden teklifin, Haziran ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması planlanıyor. Düzenlemeyle birlikte çocuklu anneler ve tek başına cezaevi koşullarında hayatını sürdüremeyecek hastalar için de “evde infaz” düzenlemesi getirilecek.

Muğla’da göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

Muğla’nın Dalaman ilçesinde kanalizasyon kazısı esnasında göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti.

3 İranlı çantalarında 8 kilo uyuşturucuyla yakalandı

Çantalarında 8 kilo 150 gram uyuşturucu ele geçirilen 3 İranlı gözaltına alındı

Sağ ve sol elini karıştırdı uçak alev aldı

İngiltere’de geçen yıl yaşanan bir uçak yangınının detayları ortaya çıktı. Pilot ve yardımcı pilotun akıl almaz hatası, kayıtlara geçti…

124 milyon euro kazanmak için istatistiklerin önerdiği rakamlar

Fransa’daki şans oyunu My Million çekilişinde 124 milyon euro kazanmak için en çok çıkan rakamlar derlendi.

DSÖ: Dünya nüfusunun yarısı risk altında

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yaptığı son açıklamada gittikçe artan ve yayılan tehlikeye dikkat çekip dünya nüfusunun yarısının risk altında olduğuna vurgu yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir