TUSAŞ Genel Müdürü: KAAN’ı 2027’de kesin TEKNOFEST’te görürüz

TEKNOFEST Gençlerin Özgüvenini Arttırıyor

TEKNOFEST’in gençlerin özgüvenini arttırdığını belirten TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, Kıbrıs’ın ambargolarla hayata geçen bakım şirketlerine dikkat çekti. Demiroğlu, Kıbrıs’ta artık telsiz bile üretemeyen firmaların varlığına karşın TUSAŞ’ın sayısız ürün ve firma ile sergide bulunduğunu vurguladı. Gençlerin bu alandaki potansiyelini keşfetmek istediklerini belirten Demiroğlu, TEKNOFEST’in gençlerde gözle görülür bir özgüven artışı sağladığını söyledi. Yürütülen yarışmalar ve gençlerin heyecanlarına katılmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Demiroğlu, TEKNOFEST’in gençler arasında olumlu bir algı değişikliğine yol açtığını ifade etti.

Milli Muharip Uçağı KAAN Yolunda

Demiroğlu, Milli Muharip Uçağı KAAN’ın son durumu hakkında da bilgi verdi. KAAN’ın başarılı bir şekilde ilerlediğini belirten Demiroğlu, 2 prototipin montaj aşamasında olduğunu ve bu yıl sonuna kadar birincisinin uçuşa hazır hale geleceğini dile getirdi. İkinci prototipin hızla takip edeceğini aktaran Demiroğlu, 3. uçak içinse gelecek yıl sonuna kadar planlama yaptıklarını belirtti. Test çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü vurgulayan Demiroğlu, 2028’in sonunda Hava Kuvvetleri’ne ilk KAAN’ın teslim edilmesini hedeflediklerini söyledi. Ayrıca Demiroğlu, KAAN’ın 2027’de TEKNOFEST’te sergileneceğinin sinyalini verdi.

‘Birçok Proje Hayata Geçirildi’

TUSAŞ olarak birçok proje hayata geçirdiklerini belirten Demiroğlu, KAAN, Hürjet, Hürkuş, ANKA III gibi platformların seri üretime geçirilmesi gerektiğini söyledi. Seri üretimin önemine vurgu yapan Demiroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yüksek beklentilerine cevap verebilmek için kapasitenin artırılması gerektiğini ifade etti. TUSAŞ’ın hedefinin seri üretimi maksimum seviyede artırarak ihtiyaçları karşılamak olduğunu belirten Demiroğlu, bu doğrultuda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

‘Altıncı Nesil Uçağı Yapmaya Başladık’

Ar-Ge ve teknoloji geliştirme üzerinde yoğunlaşan TUSAŞ’ın altıncı nesil uçağı çalışmaya başladığını belirten Demiroğlu, yakın bir gelecekte KAAN’ı altıncı nesil olarak görmeyi arzuladıklarını dile getirdi. Gelişen teknolojilere uyum sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Demiroğlu, ihracat planları hakkında da bilgi verdi. TUSAŞ’ın dost ve müttefik ülkelere ihracat yapmayı planladığını belirten Demiroğlu, bu çalışmaların devam edeceğini söyledi.

‘Yaş Ortalamamız 33’

Demiroğlu, TUSAŞ’ın yaklaşık 16 bin çalışanı bulunduğunu ve yaş ortalamasının 33 olduğunu vurgulayarak genç bir iş gücüne sahip olduklarını belirtti. Gençlerin ülkenin geleceği olduğunu vurgulayan Demiroğlu, gençlere fırsat vermenin önemine değindi. Gençlerin hızlı öğrenme ve adapte olma yeteneklerine dikkat çeken Demiroğlu, gençlerle yolculuklarının devam edeceğini ifade etti. Gençlere destek olmaya hazır olduklarını belirten Demiroğlu, herkesi bu sürece dahil olmaya davet etti.

Related Posts

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 4 bin lira ikramiyeyi kimler alabilecek?

Kurban Bayramı için geri sayım başlarken SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri ikramiye ödeme tarihlerini gündeminde yer aldı. Peki, Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 4 bin lira ikramiyeyi kimler alabilecek?

Kurumlar vergisi beyannamesi için son gün yarın

Kurumlar vergisi mükelleflerinin, 2024 hesap dönemine ait beyannamelerinin verilme ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri yarın gün sonunda dolacak.

Almanya’da ehliyet almak artık bir lüks mü?

Almanya’da birçok genç için ehliyet artık karşılanamaz bir maliyet haline geldi. Artan şikâyetler reform çağrılarını da beraberinde getiriyor.

TEKNOFEST KKTC’de son gün coşkusu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) düzenlenen TEKNOFEST’e katılmak isteyen ziyaretçiler, etkinliğin son gününde girişlerde uzun kuyruklar oluşturdu.

Veriler ortaya koydu: Tapuya bir yılda yüzde 116 oranında zam!

Yılbaşında yapılan yüzde 44 zamla 822 liradan 1183 liraya çıkarılan tapu döner sermaye gösterge ücreti 1 Mayıs’tan geçerli olmak üzere 1774 liraya yükseltildi. Yapılan bu yeni zamla tapudaki döner sermaye yükü bir yılda yüzde 116 zamlandı.

O meslek de kayboluyor: Talep var, usta kalmadı!

Gaziantep’te 28 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Cengiz Canday, mesleğin çırak bulunamadığı için bitme noktasına geldiğini söyledi. Yeni ayakkabıların pahalılığı tamir talebini artırsa da zanaatkâr sayısı hızla azalıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir