Hindistan-Pakistan gerilimi tırmanıyor: Modi’den ordusuna “Tam yetki”

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Keşmir Saldırısına Karşılık Silahlı Kuvvetlere “Operasyonel Özgürlük” Verdi

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, geçen hafta Keşmir’de gerçekleşen ve 26 sivilin hayatını kaybettiği saldırıya karşılık verilmesi için silahlı kuvvetlere “operasyonel özgürlük” verdi. Bu talimatını salı günü gerçekleştirdiği gizli güvenlik zirvesinde verdiği bildirildi.

Askeri Hazırlıklar Yapılıyor

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, Modi, silahlı kuvvetlere saldırıya nasıl, ne zaman ve nerede yanıt vereceklerine dair tam yetki verdi. Hükümet ayrıca, Modi’nin Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Rajnath Singh ile yaptığı toplantının görüntülerini de kamuoyuyla paylaştı.

Aynı gün, Hindistan ve Pakistan orduları arasında Keşmir’deki Kontrol Hattı (LoC) boyunca silahlı çatışmalar yeniden alevlendi. Hindistan, Pakistan’ı “sebepsiz ateş açmakla” suçlarken, Pakistan ise bir Hint insansız hava aracını düşürdüğünü iddia etti. Yeni Delhi ise bu iddiaya henüz bir yanıt vermedi.

22 Nisan’da Keşmir’in turistik Pahalgam bölgesinde gerçekleşen saldırıdan sonra Hindistan, 26 sivilin ölümünden Pakistan’ı sorumlu tutarken, Pakistan ise suçlamaları reddetti. Bu olayın ardından taraflar sadece sınırda değil, aynı zamanda diplomatik alanda da karşı karşıya geldi. Vatandaş değişimleri, diplomatik açıklamalar ve kara sınır kapısının kapatılması gibi adımlar atıldı.

Başbakan Modi, saldırının sorumlularını ve destekçilerini dünya genelinde takip edeceklerini vurgulayarak, “Dünyaya sesleniyorum: Hindistan, her terörist ve destekçisini bulacak, takip edecek ve cezalandıracak. Onları dünyanın herhangi bir yerine kadar takip edeceğiz” şeklinde konuştu.

Related Posts

Jüri, ABD’li rapçi Sean “Diddy” Combs davasında kısmi karara vardı

Jüri, ABD’li rapçi Sean “Diddy” Combs davasında kısmi karara vardı

AKP’li belediyeden gazetecilere yasak!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nde gazetecilerin meclis toplantılarını görüntülemesi yasaklandı. AKP’li meclis üyelerinin önergesiyle geçen karar, basın özgürlüğüne açık bir saldırı olarak değerlendirildi.

LeMan dergisi soruşturmasında tutuklama talebi

LeMan dergisi soruşturmasında 4 kişi hakkında tutuklama talep edildi.

Son Dakika… Belediyeye operasyon: CHP lideri Özgür Özel İzmir’de konuşuyor

Son dakika haberi… CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İzmir İl Başkanlığı binası önünde yurttaşlara sesleniyor.

Irak’ta 2 İHA düşürüldü

Irak’ın Süleymaniye kentinde iki insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğü belirtildi.

TBMM Genel Kurulu toplandı: Meclis gündeminde hangi konular var?

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanarak gündem dışı konuşmalara yer verdi. Hakkari, Kocaeli ve Erzincan milletvekilleri illerindeki ulaşım, işsizlik, eğitim ve terör konularına dikkat çekerken, bazı milletvekilleri Hz. Muhammed’e yönelik karikatüre karşı Meclis’te Salavat-ı Şerif okudu.