CHP’nin Olağanüstü Kurultayı için iptal davası

CHP’nin Eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın Avukatı Ankara Mahkemesine Dava Açtı

CHP’den ihraç edilen eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın avukatı Onur Yusuf Üregen, CHP’nin 38. Olağan Kurultay delegeleri Hatip Karaarslan ve Yılmaz Özkanat adına 6 Nisan 2025 tarihinde yapılan 21’inci Olağanüstü Kurultay’ın iptali için Ankara 41. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı.

Dava dilekçesinde, “4-5 Kasım 2023 tarihli Olağan Kurultay başta olmak üzere, CHP İstanbul İl Kongresi gibi süreçler; akçeli ilişkiler, hukuka aykırı uygulamalar ve demokratik iradeyi sakatlayan müdahalelerle gölgelenmiştir. Bu kurultaylarda alınan kararlar yok hükmündedir. Bu yokluk hali üzerine inşa edilen 6 Nisan 2025 tarihli Olağanüstü Kurultay da baştan sona hükümsüzdür” denildi.

Olağanüstü kurultayda tek aday olarak seçilen Özgür Özel, CHP genel başkanlığına yeniden seçildi.

ANKA/TY,CÖ

Related Posts

Antalya’da kaybolan 13 yaşındaki Sefa’nın cansız bedeni bulundu

Antalya’nın Serik ilçesinde 2 gün önce okul çıkışı kaybolan 13 yaşındaki çocuktan 2 gündür haber alınamıyordu. Düştüğü sulama kanalında kaybolan çocuğun cesedi bulundu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan 1915 olayları açıklaması

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “1915 olayları konusunda tarihi gerçekler ve uluslararası hukuk hilafına yapılan açıklamaları bütünüyle reddediyoruz.” denildi.

MHP, yerli medyaya reklam desteğini öngören kanun teklifi verdi

MHP, yerli medyanın korunmasını amaçlayan bir kanun teklifi hazırladı. 5 maddelik kanun teklifi, yurt dışı kaynaklı sosyal ağ kullanıcılarına yapılan reklam harcamalarının kısıtlanmasını öngörüyor.

Depremde cep telefonları neden kesildi? Bakan Uraloğlu: “Aramalarda 7 katı artış yaşandı”

Silivri’de meydana gelen depremin hemen ardından iletişim hatlarında sıkıntı yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone yöneticileriyle bir araya geldi. Uraloğlu, depremin ardından sesli görüşmelerde 7 kat artış yaşandığını, sıkıntının bu yüzden yaşandığını anlattı. Uraloğlu, “Benzer sıkıntıları yaşamamak için neler yapmamız gerektiğini masaya yatırdık.” dedi.

Türkiye ve Rusya Ortadoğu için masaya oturuyor: Görüşmeler İstanbul’da

Türkiye ve Rusya Dışişleri bakan yardımcıları yarın İstanbul’da Ortadoğu için görüşme gerçekleştirecek.

Eskişehir’de sağanak yağış etkili oldu

Eskişehir’de meteorolojinin de uyarısını yaptığı sağanak yağış etkili olurken, araç ve yaya ulaşımında sıkıntılar yaşandı. Araç sürücüleri dikkatli seyrederken, yaya vatandaşlar ıslanmamak için çeşitli tedbirler aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir