Şenpiliç’e kesilen ceza şaşkınlık yarattı: Fiske vurdu

Tarım Bakanlığı Denetimleri Gıda Firmalarını Sallıyor

Tarım Bakanlığı, gıda firmalarına yönelik denetimlerinde taklit tağşiş listelerini kamuoyu ile paylaşarak vatandaşları uyardı.

Son dönemde kanatlı hayvan eti satan işletmelerde ciddi sağlık sorunları tespit eden bakanlık, marketlerden küçük işletmelere kadar çiğ tavuk ürünlerinde salmonella bakterisi riskine dikkat çekiyor.

Şenpiliç’ten Şok Ceza!

Sektörün lideri Şenpiliç’in ürettiği dondurulmuş “Anne Köftesi” ürününde “Listeria monocytogenes” bakterisi tespit edilmesi piyasada şok etkisi yarattı.

Salmonelladan daha tehlikeli olan “Listeria monocytogenes” bakterisi, hijyen eksikliği ve çiğ tavuk ürünlerinde sağlık sorunlarına neden oluyor.

Tüm bu gelişmelere rağmen, Şenpiliç’e kesilen ceza 19 milyarlık cirosunun çok küçük bir kısmını oluşturuyor. Bu durum, cezaların caydırıcılığını sorgulamak için neden oldu.

Fiske Vurdu: Şenpiliç’in Cezası Tartışma Yarattı

Piliç devinin aldığı 210 bin liralık ceza, tüketiciler ve sosyal medya kullanıcılarının tepkisine neden oldu. Tüketici dernekleri, cezaların yetersiz olduğunu belirterek eleştirilerini dile getirdiler.

Gıda mühendisleri, üretim tesislerindeki hijyen eksikliklerine dikkat çekerek denetimlerin önemini vurguluyor. Cezaların firmalar üzerinde yeterli baskı oluşturmadığına dikkat çekiliyor.

Tüketici Dikkatli Olmalı

Gıda mühendisi Irmak Özden, tüketicilerin ambalaj üzerindeki bilgilere dikkat etmeleri gerektiğini söyleyerek, “Mekanik ayrıştırılmış et” gibi ibareleri incelemeleri gerektiğini belirtti.

Tesisler İyi Denetlenmeli

Gıda mühendisleri, büyük üreticilerin eski tesislerde üretim yaptıklarını ve hijyen kurallarına uyulmadığını dile getiriyor. Uzmanlar, Avrupa’daki cezaların daha caydırıcı olduğunu ifade ederek, Türkiye’de de benzer uygulamaların olması gerektiğini savunuyor.

Related Posts

Son dakika… İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon: Tunç Soyer’in de olduğu 137 kişi adliyeye sevk edildi!

Son dakika haberi… İzmir’de Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı’nın da aralarında olduğu 137 kişi gözaltındaki işlemlerin sona ermesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Meclis’te zehirlenme şüphesi panik yarattı! 100’ün üzerinde vekil ve personel hastanelik oldu

Meclis’te 100’ü aşkın vekil ve personel; ishal, kusma ve halsizlik şikayetiyle hastaneye başvurdu. Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken zehirlenme şikayetlerinin su kaynaklı olabileceği iddia edildi.

MİT Başkanı Kalın Hakkari’de

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hakkari’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Jüri, ABD’li rapçi Sean “Diddy” Combs davasında kısmi karara vardı

Jüri, ABD’li rapçi Sean “Diddy” Combs davasında kısmi karara vardı

AKP’li belediyeden gazetecilere yasak!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nde gazetecilerin meclis toplantılarını görüntülemesi yasaklandı. AKP’li meclis üyelerinin önergesiyle geçen karar, basın özgürlüğüne açık bir saldırı olarak değerlendirildi.

LeMan dergisi soruşturmasında tutuklama talebi

LeMan dergisi soruşturmasında 4 kişi hakkında tutuklama talep edildi.